Business & Finance Τρίτη 19/04/2022, 20:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για τη ζήτηση προκάλεσαν βουτιά 5%

Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για τη ζήτηση προκάλεσαν βουτιά 5%

Βουτιά 5% σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου σε μία ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση στον απόηχο της υποβάθμισης των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία και της προειδοποίησης για υψηλότερο πληθωρισμό. 

Οι τιμές υποχώρησαν παρά της μειωμένη παραγωγή του ΟΠΕΚ+, ο οποίος παρήγαγε 1,45 εκατ.βαρέλια ημερησίως χαμηλότερα του στόχου που είχε θέσει για το Μάρτιο, καθώς η παραγωγή στην Ρωσία άρχισε να μειώνεται μετά την επιβολή των κυρώσεων. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχωρούσε 5% στα 107,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινήθηκε στα 102,92 δολάρια με ανάλογη πτώση. 

Το ΔΝΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα, επικαλούμενο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός αποτελεί τώρα «σαφή και υπαρκτό κίνδυνο» για πολλές χώρες. 

«Βαρίδι» για τις τιμές πετρελαίου στάθηκε και η άνοδος του δολαρίο σε υψηλό δύο περίπου ετών, καθώς ένα ισχυρό νόμισμα καθιστά τα εμπορεύματα που τιμολογούνται σε δολάρια πιο ακριβά για όσους διακρατούν άλλα νομίσματα. 

Η επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τα στρατηγικά αποθέματα ότι υποχώρησαν κατά 4,7 εκατ.βαρέλια, δημιούργησαν κάποια νευρικότητα, σημείωσε ο Φίλ Φλιν, αναλυτής της Price Futures Group. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News