Business & Finance Τρίτη 19/04/2022, 16:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deliveroo: Πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για πρώην στελέχη στη Γαλλία

Deliveroo: Πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για πρώην στελέχη στη Γαλλία

Πρόστιμο έως και 375.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία διανομής φαγητού Deliveroo από γαλλικό δικαστήριο για την καταπάτηση των δικαιωμάτων δεκάδων εργαζομένων με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών. Με τις ίδιες κατηγορίες επιβληθηκαν ποινές και σε δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Deliveroo στην Γαλλία.

Πρόκειται για τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της Deliveroo στην Γαλλία, Adrien Falcon, και τον επίσης πρώην εκτελεστικό διευθυντή Hugues Decosse. Στα δύο στελέχη επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ και φυλάκιση ενός έτους με αναστολή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Deliveroo μετά την έκδοση του πορίσματος, δυσκολεύεται να αντιληφθεί την απόφαση και αρνείται τις κατηγορίες. Επίσης, σημείωσε ότι θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται κανονικά και θα παραμείνει πιστή στην γαλλική αγορά.

«Θα πάρουμε τον χρόνο μας να καταλάβουμε εντελώς το πόρισμα» του δικαστηρίου, δήλωσε η Deliveroo, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση. Η εταιρεία υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση του δικαστηρίου βασίζεται σε εργατικά ζητήματα που αφορούν το αρχικό μοντέλο της. Ανέφερε μάλιστα ότι δεν σχετίζεται με τις λειτουργίες της σήμερα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Wolt: Αποζημίωση για τις παραλαβές παραγγελίας στους διανομείς

Έρχεται το τέλος των υπηρεσιών διανομής; Τα 3 προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News