Business & Finance Πέμπτη 14/04/2022, 21:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Από πτώση σε άνοδο 2% – Φόβοι για εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου από Ε.Ε.

Πετρέλαιο: Από πτώση σε άνοδο 2% – Φόβοι για εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου από Ε.Ε.

Σε άνοδο γύρισαν οι τιμές πετρελαίου μετά την αρχική πτώση, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να κάνουν αγορές εν όψει του παρατεταμένου Σαββατοκύριακου λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών αλλά και στην είδηση ότι η Ε.Ε. ενδεχομένως να προχωρήσει σταδιακά σε εμπάργκο στις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχύθηκε άνω του 2% στα 111 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινείτο στα 106 δολάρια με αντίστοιχη άνοδο. Και οι δύο τιμές παρουσίασαν τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη στη διάρκεια του Απριλίου, καθώς εδώ και αρκετές εβδομάδες, παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα από τον Ιούνιο του 2020. 

Για την εβδομάδα, το Brent κατέγραψε άνοδο 8,7%, ενώ το WTI 8,8%.

Δημοσίευμα των NYT ανέφερε ότι η Ε.Ε. προσανατολίζεται σε μία σταδιακή απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου, ούτως ώστε να δώσει στη Γερμανία και σε άλλες χώρες τον χρόνο να βρουν εναλλακτικές προμήθειες.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν περισσότερο από 9 εκατ.βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέρει χάρη στην απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων. Αναλυτές του Reuters περίμεναν αύξηση μόλις 863.000 βαρελιών.  
  
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Κορυφαίες εταιρείες εμπορίας καυσίμων: «Κόβουν» τις αγορές ρωσικού αργού λόγω κυρώσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News