Business & Finance Σάββατο 19/12/2020, 15:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Απειλεί με αντίποινα στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Κίνα: Απειλεί με αντίποινα στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Με αντίποινα απειλεί η Κίνα, αφότου η Ουάσιγκτον αποφάσισε να βάλει σε μαύρη λίστα περισσότερες από 60 κινεζικές επιχειρήσεις, σε μία ένδειξη ότι οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες κλιμακώνονται στις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. 

Οι ΗΠΑ κάνουν κατάχρηση των ελέγχων εξαγωγών για να υπονομεύσουν τις επιχειρήσεις των άλλων χωρών, αναφέρει ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου. Το αντίστοιχο αμερικανικό υπουργείο επικαλέστηκε ζητήματα εθνικής ασφάλειας και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν ανακοίνωσε ότι βάζει τις κινεζικές επιχειρήσεις σε μαύρη λίστα. 

Ανάμεσα στις εταιρείες που τιμωρήθηκαν είναι η κατασκευάστρια ημιαγωγών Semiconductor Manufacturing International Corp. και ο γίγαντας των drones SZ DJI Technology. 

Η DJI δήλωσε «απογοητευμένη»,  όμως ξεκαθάρισε ότι η μαύρη λίστα δεν θα αποτρέψει τους Αμερικανούς καταναλωτές από το να αγοράζουν τα προϊόντα της. Η ένταξη στη λίστα ουσιαστικά μπλοκάρει την πρόσβαση των εταιρειών αυτών στην αμερικανική τεχνολογία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News