Business & Finance Τετάρτη 13/04/2022, 12:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Στα 220 δισ. ευρώ το κόστος εάν κοπεί το ρωσικό φυσικό αέριο

Γερμανία: Στα 220 δισ. ευρώ το κόστος εάν κοπεί το ρωσικό φυσικό αέριο

Στα 220  δισ. ευρώ υπολογίζεται το πλήγμα στη γερμανική οικονομία για τα επόμενα δύο χρόνια, εάν διακοπούν οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η έκθεση των οικονομικών ινστιτούτων που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση μιλά για «απότομη ύφεση» στην περίπτωση πλήρους διακοπής των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου. Η ζημιά για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα είναι αντίστοιχη με το 6,5% του ετήσιου ΑΕΠ.

«Η απόφαση για απεξάρτηση από τις ρωσικές προμήθειες πρώτων υλών αναμένεται να συνεχίσει να ισχύει και αφότου η στρατιωτική και πολιτική κατάσταση ηρεμήσει», αναφέρει η έκθεση.

Η προειδοποίηση έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που έχουν απευθύνει άλλες ηγετικές προσωπικότητες της γερμανικής οικονομίας, όπως ο CEO της Deutsche Bank, Christian Sewing.

Τα πέντε think tanks υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, ακόμα και χωρίς να συνυπολογίσουν τη διακοπή των ενεργειακών προμηθειών από τη Ρωσία. Συγκεκριμένα, προβλέπουν ανάπτυξη 2,7% φέτος και 3,1% το 2023, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 4,8% και 1,9% προηγουμένως. Ο πληθωρισμός προβλέπεται στο 6,1% φέτος, ο υψηλότερος των τελευταίων 40 ετών.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News