Business & Finance Δευτέρα 11/04/2022, 18:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Συναντήσεις με εκπροσώπους χωριών με νεοσύστατες επιχειρήσεις θα έχει αύριο η Γκαμπριέλ

Κομισιόν: Συναντήσεις με εκπροσώπους χωριών με νεοσύστατες επιχειρήσεις θα έχει αύριο η Γκαμπριέλ

Με εκπροσώπους χωριών και αγροτικών περιοχών που φιλοξενούν νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες ειδικεύονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς της ενέργειας, των τροφίμων και της γεωργικής καινοτομίας θα συναντηθεί αύριο η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Επί τη ευκαιρία, η Επίτροπος θα συζητήσει με τους εκπροσώπους των αγροτικών κοινοτήτων σχετικά με τις ανάγκες τους για τη δημιουργία συνθηκών ευνοϊκών για την προσέλκυση επιχειρήσεων, την προσέλκυση επενδύσεων για καινοτόμα έργα και τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου οράματος της ΕΕ για τις αγροτικές περιοχές, το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2020, το φόρουμ χωριών νεοφυών επιχειρήσεων δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προτάσεων που απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αναλάβει δεσμεύσεις υπέρ της στήριξης των αγροτικών περιοχών.

Οι δεσμεύσεις αυτές μπορούν να προσφέρουν στήριξη σε χρήμα ή σε είδος, όπως παροχή συνεργατικών χώρων εργασίας, υποδομών ή γνώσεων πληροφορικής, μαθητείας, καθοδήγησης ή κατάρτισης, με στόχο την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών και την αξιοποίηση των ευκαιριών για ευημερία και ανάπτυξη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους: Η Επιτροπή εγκαινιάζει το «NEB LAB» με νέα έργα και πρόσκληση σε φίλους

H αυτοκινητοβιομηχανία που «παγιδεύτηκε» στη Ρωσία

Έρευνα: Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα; Τι πιστεύουν οι Έλληνες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News