Business & Finance Σάββατο 9/04/2022, 11:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ρωσία

S&P: Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ρωσία

Σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ρωσίας η S&P, επικαλούμενη τον αυξημένο κίνδυνο ότι η χώρα δεν θα μπορεί και δεν θα θέλει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς τους ξένους ομολογιούχους της.  

Αντιμέτωπε με κύματα κυρώσεων από τη Δύση λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρώτη χρεοκοπία της σε εξωτερικό χρέος εδώ και έναν αιώνα, αφότου κανόνισε να πληρώσει διεθνές ομόλογο σε ρούβλια αυτή την εβδομάδα, αντί για δολάρια που έπρεπε να καταβάλει. 

«Δεν περιμένουμε ότι οι επενδυτές θα μπορέσουν να μετατρέψουν αυτές τις πληρωμές σε ρούβλια σε δολάρια στα αρχικά ποσά που οφείλονταν ή ότι η κυβέρνηση θα μετατρέψει αυτές τις πληρωμές μέσα στην περίοδο χάριτος των 30 ημερών», αναφέρει η S&P. 

Ο οίκος σημειώνει ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πιθανότατα θα αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες, «επιβαρύνονταν την προθυμία και την τεχνική ικανότητα της Ρωσίας να τηρήσει τους όρους και τις συνθήκες των υποχρεώσεών της προς τους ξένους ομολογιούχους». 

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών είπε την Πέμπτη ότι η χώρα θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να πληρώσει τους πιστωτές. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Κρεμλίνο: Πιθανό το default αλλά θα είναι τεχνητό

Από τα χαλάσματα στα… ουράνια το ρούβλι: Επέστρεψε σε προπολεμικά επίπεδα

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια στο 17%

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News