Business & Finance Παρασκευή 8/04/2022, 08:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το λάθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο: Γιατί είχε λογαριασμούς σε 50 τράπεζες

Το λάθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο: Γιατί είχε λογαριασμούς σε 50 τράπεζες

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε περισσότερους λογαριασμούς και από τα γράμματα του ονόματός του! 

Την αποκάλυψη έκανε ο Μαρκ Λάσρι, δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund και συνιδιοκτήτης των Milwaukee Bucks, μιλώντας στον Ντέιβιντ Ρουμπινστάιν, συνιδρυτή και πρόεδρο της Carlyle Group, στο πλαίσιο του Bloomberg Wealth Summit στη Νέα Υόρκη. 

Προφανώς σε μία προσπάθεια να προστατεύσει τα χρήματά του, ο δύο φορές MVP του NBA είχε ανοίξει λογαριασμούς σε 50 διαφορετικές τράπεζες και είχε τοποθετήσει σε κάθε λογαριασμό τόσα χρήματα όσο είναι το όριο των καταθέσεων που είναι ασφαλισμένες από το Federal Deposit Insurance Corp. στις ΗΠΑ, στην περίπτωση που κάποια τράπεζα χρεοκοπήσει. 

Το λάθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο: Γιατί είχε λογαριασμούς σε 50 τράπεζες-1
φωτ.: Bloomberg 

Όπως είπε ο Λάσρι, όταν το έμαθε, σοκαρίστηκε. 

«Περνάω πολύ χρόνο μαζί τους, εξηγώντας τους πού θα πρέπει να επενδύσουν», εξήγησε ο ιδρυτής της εταιρείας εναλλακτικών επενδύσεων Avenue Capital Group, μιλώντας για τους παίκτες του. «Του είπα, Γιάννη, δεν μπορείς να έχεις λογαριασμούς σε 50 διαφορετικές τράπεζες», συνέχισε. «Άσε με να σου πω κάτι, εάν η JP Morgan χρεοκοπήσει, αυτές οι μικρές και χαριτωμένες τράπεζές σου θα χρεοκοπήσουν και εκείνες. Άσε  με να σου εξηγήσω τι πρέπει να αγοράσεις, πρέπει να αγοράσεις αμερικανικά κρατικά ομόλογα, πρέπει να αγοράσεις αυτό». 

Το Bloomberg εξηγεί ότι προφανώς, η ανασφάλεια του 27χρονου Αντετοκούνμπο, που είναι γνωστός στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο ως «Greek Freak», είναι αποτέλεσμα της ελληνικής κρίσης την οποία ο ίδιος έζησε. Αυτή η κρίση της περασμένης δεκαετίας, που ταρακούνησε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δημιούργησε στους πολίτες την ανησυχία ότι τα μετρητά τους δεν είναι ασφαλή, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, για να δικαιολογήσει το σκεπτικό του Αντετοκούνμπο.  

Το λάθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο: Γιατί είχε λογαριασμούς σε 50 τράπεζες-2
Ο Μαρκ Λάσρι. (φωτ.: Bloomberg)

Όταν δεν δίνει επενδυτικές συμβουλές στους παίκτες του, ο 62χρονος Λάσρι παίζει μαζί τους στο γήπεδο. Όπως λέει, μπορεί να τους κερδίσει όταν παίζουν «HORSE» (πρόκειται για ένα παιχνίδι στο μπάσκετ όπου όταν κάποιος κάνει μία βολή και την πετυχαίνει, οι άλλοι παίκτες πρέπει να την αντιγράψουν), αρκεί να παίζουν με τους δικού του κανόνες. 

Όσο για τις απόψεις του για την οικονομία; Ο Λάσρι ανησυχεί για την ικανότητα των ΗΠΑ να αποπληρώσουν τα χρέη των 30 τρισ. δολαρίων χωρίς να ρίξουν την αξία του δολαρίου. «Καθώς τα επιτόκια θα αυξάνονται, επειδή έχουμε αυτό το χρέος, το κόστος εξυπηρέτησής του είναι τόσο ακριβό, ώστε θα γίνει ένα ζήτημα», λέει. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Πότε θα γίνει δισεκατομμυριούχος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η καριέρα ενός NBA star… εκτός γηπέδου

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι δικαστικοί αγώνες για να κρατήσει «καθαρό» το Greek Freak

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News