Business & Finance Κυριακή 3/04/2022, 07:20
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Γαλλία: Το δίκτυο RTE ζήτησε από τα νοικοκυριά να μειώσουν την κατανάλωση τις Δευτέρες

Γαλλία: Το δίκτυο RTE ζήτησε από τα νοικοκυριά να μειώσουν την κατανάλωση τις Δευτέρες

Το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας ζήτησε από επιχειρήσεις και νοικοκυριά να μειώσουν την κατανάλωση, καθώς οι ψυχρές καιρικές συνθήκες αυξάνουν τη ζήτηση, την ώρα που περίπου το ήμισυ των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας είναι εκτός λειτουργίας.

Το RTE ζήτησε από τα νοικοκυριά να χρησιμοποιούν τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων κυρίως τα Σαββατοκύριακα παρά τις Δευτέρες έτσι ώστε να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση του φορτίου, ενώ κάλεσε τις επιχειρήσεις να μετριάσουν την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε κάποιες ώρες, από 7 πμ έως τις 10 πμ τοπική ώρα τη συγκεκριμένη ημέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δικτύου. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στην παροχή ρεύματος. 

Η κατανάλωση ενέργειας θα μπορούσε να φθάσει τα 73.000 μεγαβάτ τις Δευτέρες γύρω στις 9 πμ, σύμφωνα με το RTE. Η παραγωγή θα φτάσει μόνο τα περίπου 65.000 μεγαβάτ, αν και η Γαλλία θα πρέπει να μπορεί να εισάγει έως και 11.000 μεγαβάτ, ανέφερε.

Οι χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, η οποία έχει αυξήσει σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα τους λογαριασμούς για τα νοικοκυριά και ασκεί πιέσεις στις κυβερνήσεις να βρουν τρόπους για να ελαφρύνουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης. Η κρίση, που είχε αρχίσει ήδη, επιδεινώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς οι χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτησή τους από την ρωσική ενέργεια. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Eνέργεια: Έρχεται η ώρα των καταναλωτών; – Θα κληθούν να μειώσουν την χρήση

Αυστρία: Ενεργοποιεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για έλλειψη φυσικού αερίου

Γερμανία: Σήμανε «πρώτο συναγερμό» για το φυσικό αέριο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News