Business & Finance Σάββατο 2/04/2022, 10:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Σε νέα υποβάθμιση της αξιολόγησης της Τουρκίας σε τοπικό νόμισμα

S&P: Σε νέα υποβάθμιση της αξιολόγησης της Τουρκίας σε τοπικό νόμισμα

Σε περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας σε τοπικό νόμισμα προχώρησε ο οίκος S&P Global, οδηγώντας το αξιόχρεο της χώρας πιο βαθιά στην κατηγορία junk (υψηλού ρίσκου) και διατηρώντας διατηρώντας παράλληλα αρνητικό το outlook. Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση σε ξένο νόμισμα. 

Αναλυτικότερα, ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση του τουρκικού χρέους σε τοπικό νόμισμα κατά μία βαθμίδα στο Β+, τέσσερα επίπεδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, επικαλούμενος τον αντίκτυπο της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Διατήρησε την αξιολόγηση σε ξένο νόμισμα στο Β+, στο ίδιο επίπεδο που αξιολογεί το Μπαχρέιν και τη Βολιβία. 

«Οι επιπτώσεις της στρατιωτικής σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, θα αποδυναμώσουν περαιτέρω το ήδη εξασθενημένο ισοζύγιο πληρωμών της Τουρκίας και θα επιδεινώσουν τον πληθωρισμό», ανέφερε ο S&P σε ανακοίνωσή του. «Ο πληθωρισμός οδεύει κατά μέσο όρο προς το 55% το 2022, το υψηλότερο επίπεδο από όλα τα κράτη που αξιολογούμε», συμπλήρωσε. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Μειώνει τον ΦΠΑ στη «μάχη» κατά του πληθωρισμού

Σπάει τη σιωπή του ο γαμπρός του Ερντογάν – Τι λέει για την τουρκική οικονομία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News