Business & Finance Παρασκευή 1/04/2022, 14:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τη φρενίτιδα, η απογοήτευση: Το ρολόι-μανία της Swatch ξεβάφει

Μετά τη φρενίτιδα, η απογοήτευση: Το ρολόι-μανία της Swatch ξεβάφει

Τελικά ισχύει το «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Μερικοί από εκείνους που σχημάτισαν τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα της Swatch τις τελευταίες ημέρες, για να προμηθευτούν τη φθηνή εκδοχή του πολυτελούς ρολογιού Speedmaster, σε συνεργασία με την Omega, βρίσκονται ήδη μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη.

Όπως διαπίστωσαν κάποιοι αγοραστές, το ρολόι των 250 ευρώ αφήνει μπλε χρώμα πάνω στον καρπό τους.

 

Η ζήτηση για το ρολόι, που είναι μια φθηνότερη εκδοχή του Speedmaster Professional, γνωστού και ως Moon Watch γιατί το φορούσαν οι Αμερικανοί αστροναύτες, ήταν τέτοια ώστε έξω από τα καταστήματα της Swatch στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου σχηματίστηκαν πολύ μεγάλες ουρές. Στο Λονδίνο, το κατάστημα της Swatch έκλεισε καθώς οι πελάτες παραλίγο να μπουκάρουν μέσα. Στη Γενεύη της Ελβετίας, εκατοντάδες άτομα έκαναν «ουρά» γύρω από το κατάστημα της Swatch, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, που προχώρησε και στη σύλληψη ενός ατόμου.

Και αυτό γιατί οι τιμές του αυθεντικού «ρολογιού του φεγγαριού» ξεκινάνε περίπου στα 6.500 ευρώ.

Όμως, μερικοί από εκείνους που μπόρεσαν να πάρουν στα χέρια τους το «Mission to Neptune» της σειράς MoonSwatch της Swatch (τα ρολόγια έχουν γίνει ανάρπαστα και στο eBay, όπου κάποιοι τα μεταπωλούν σε τιμές ακόμα και 30 φορές υψηλότερες της λιανικής), παραπονέθηκαν στα social media ότι αφήνουν χρώμα πάνω στο δέρμα τους.

Η εταιρεία απάντησε ότι η μεταφορά χρώματος από το ρολόι δεν είναι τοξική ή επιβλαβής για τον χρήστη και αποτελεί κάτι που συμβαίνει «πολύ, πολύ σπάνια».

Ο αποχρωματισμός θα εξαφανιστεί με τον καιρό, διαβεβαίωσε η Swatch τους πελάτες της και απέδωσε το φαινόμενο στη μεγάλη ποσότητα υλικού που χρησιμοποίησε για να επιτύχει αυτό το έντονο χρώμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης: 

Φρενίτιδα για ένα ρολόι Swatch – «Ουρές» και στην Αθήνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News