Business & Finance Πέμπτη 31/03/2022, 14:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχασε και την θωρακισμένη Mercedes: «Έγδυσαν» τον Ουσμάνοφ στη Σαρδηνία

Έχασε και την θωρακισμένη Mercedes: «Έγδυσαν» τον Ουσμάνοφ στη Σαρδηνία

Μία μαύρη λιμουζίνα τύπου Mercedes-Maybach S650 Guard VR10 αξίας 600 χιλιάδων ευρώ κατήσχεσαν τις περασμένες ημέρες οι ιταλικές αρχές, η οποία ανήκει στον Άλισερ Ουσμάνοφ, τον Ρώσο τιτάνα με τεράστια επιρροή στον κλάδο των εξορύξεων και των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με την ιταλικη Corriere della Sera, πρόκειται για μία αλεξίσφαιρη λιμουζίνα που μπορεί να «αντέξει» σε σφαίρες πολυβόλου, αλλά ακόμη και σε επιθέσεις με χειροβομβίδα χάρη στην εξωτερική θωράκιση του οχήματος και τα τζάμια πάχους 10 εκατοστών. Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν η ίδια η Mercedes, το όχημα μπορεί να αντέξει χτύπημα με δύο χειροβομβίδες ταυτόχρονα.

Έχασε και την θωρακισμένη Mercedes: «Έγδυσαν» τον Ουσμάνοφ στη Σαρδηνία-1

Το πολυτελές όχημα πέρασε στα χέρια των ιταλικών αρχών της Σαρδηνίας, καθώς ο ιδιοκτήτης της βρίσκεται σε λίστα κυρώσεων της Ε.Ε. Ο Ουσμάνοφ φέρεται να έχει πολύ στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και θεωρείται ένας από τους «αγαπημένους του ολιγάρχες», σύμφωνα με σχετική έκθεση του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Έχασε και την θωρακισμένη Mercedes: «Έγδυσαν» τον Ουσμάνοφ στη Σαρδηνία-2

Για τον λόγο αυτό και οι αρχές έχουν επιδοθεί σε ένα πραγματικό κυνηγητό των περιουσιακών του στοιχείων, μεταξύ αυτών ένα συγκρότημα κατοικιών στον Κόλπο Pevero αξίας περίπου 17 εκατ. ευρώ, καθώς και έξι εταιρικά οχήματα. Συνολικά, η αξία των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων  του Ουσμάνοφ μόνο στην Σαρδηνία ανέρχεται περίπου στα 66 εκατ. ευρώ.

O Ουσμάνοφ βρίσκεται παράλληλα στις λίστες κυρώσεων και της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στους Times ότι ορισμένα περιουσιακά του στοιχεία έχουν μεταφερθεί και δεν είναι πλέον στην ιδιοκτησία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουσμάνοφ είναι ο έκτος πλουσιότερος άνδρας της Ρωσίας με την περιουσία του να αποτιμάται περίπου στα 18,7 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι 10 από τους πλουσιότερους Ρώσους γλίτωσαν τις κυρώσεις της Δύσης

Ο Αλίσερ Ουσμάνοφ έχασε το Dilbar: Όταν ο «σκληρός» της Ρωσίας εντυπωσίαζε τα Χανιά

Τι γίνεται με τα γιοτ και τις βίλες των Ρώσων μεγιστάνων μετά την κατάσχεση;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News