Business & Finance Τρίτη 29/03/2022, 20:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα κρυπτο-ληστεία: Άφαντα cryptos 625 εκατ. δολαρίων από την Ronin

Νέα κρυπτο-ληστεία: Άφαντα cryptos 625 εκατ. δολαρίων από την Ronin

Κατά πάσα πιθανότητα το μεγαλύτερο χακάρισμα με λεία κρυπτονομίσματα ανέφερε σήμερα η εταιρεία Ronin Network. Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών με βάση το blockchain, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το δίκτυό της παραβιάστηκε και έχασε τουλάχιστον 625 εκατ. δολάρια σε USDC (το stablecoin του οποίου η αξία κινείται ανάλογα με το αμερικανικό δολάριο) και σε Ethereum.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η επίθεση πραγματοποιήθηκε με δύο συναλλαγές. Όταν η εταιρεία αντελήφθη το περιστατικό θωράκισε κατάλληλα το δίκτυό της, ενώ ήρθε σε επαφή με ομάδες ασφαλείας, οι οποίες θα ερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη.

Προς το παρόν, ένα μέρος του δικτύου συναλλαγών της Ronin έχει απενεργοποιηθεί, μέχρι να διασφαλίσει η εταιρεία ότι δεν θα διαρρεύσουν άλλα ποσά από το δίκτυό της. Επίσης, όπως διαβεβαίωσε η ίδια η Ronin, συνεργάζεται με την εταιρεία Chainalysis, ώστε να εντοπίσει το κλεμμένο ποσό.

Στην συνέχεια όμως, η Ronin ανακοίνωσε ότι θα έρθει σε επαφή και με κυβερνητικές υπηρεσίες, ώστε να διασφαλίσει ότι οι χάκερς θα περάσουν στα χέρια της δικαιοσύνης.

Το Ethereum λιγα λεπτά μετά την ανακοίνωση συνεχίζει να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,94%. Η τιμή του βρίσκεται περίπου στα 3.420 δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Coindesk

Διαβάστε επίσης:

Χακάρισμα με λεία 320 εκατ. δολάρια σε cryptos

Τα παράτησαν και έγιναν… πίθηκοι: Οι τραπεζίτες που το έριξαν στα crypto

Συνεχίζεται το σερί στα cryptos: Οριακά κέρδη για το Bitcoin

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News