Business & Finance Τρίτη 29/03/2022, 12:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ρόλο παίζει ο ολιγάρχης; Στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας ο Αμπράμοβιτς

Τι ρόλο παίζει ο ολιγάρχης; Στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας ο Αμπράμοβιτς

Εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, που πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη.  

Ο ολιγάρχης, που βρίσκεται στη λίστα των κυρώσεων της Δύσης, εμφανίστηκε στις διαπραγματεύσεις, μερικές ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι είχε δηλητηριαστεί. Όπως ανέφεραν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πριν από μερικές ημέρες παρουσίασε προσωρινά συμπτώματα όπως η απώλεια όρασης και το ξεφλούδισμα του δέρματός του. Υποψίες δηλητηρίασης υπάρχουν επίσης για δύο ακόμα Ουκρανούς διαπραγματευτές. 

 

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος φέρεται να έχει αναρρώσει, φωτογραφήθηκε να μιλά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια να κάθεται πλάι στον εκπρόσωπο τύπου του Τούρκου προέδρου.

Τι ρόλο παίζει ο ολιγάρχης; Στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας ο Αμπράμοβιτς-1

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, πάντως, ότι ο Αμπράμοβιτς συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο να είναι επίσημο μέλος της ρωσικής αποστολής. Και πρόσθεσε ότι τα περί δηλητηρίασής του δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά αποτελούν μέρος του «πολέμου των πληροφοριών».

Στην έναρξη των συνομιλιών, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η παράταση της σύγκρουσης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», καλώντας τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Πριν από τις συνομιλίες, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να κηρύξει την ουδετερότητα, κάτι που είναι μία εκ των βασικών απαιτήσεων της Ρωσίας. Όμως ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ξεκαθάρισε ότι έχει λάβει εντολές να μην δώσει ανταλλάγματα σε «ανθρώπους, γη ή κυριαρχία».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

The French Connection: Τι συνδέει τον Ρομάν Αμπράμοβιτς με τον Αριστοτέλη Ωνάση

Αμπράμοβιτς: Ο Λαβύρινθος που έστησε για «αθόρυβες» επενδύσεις στην Wall Street

Αμπράμοβιτς: Πώς πλούτισε το ορφανό που πουλούσε πλαστικές πάπιες

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News