Business & Finance Δευτέρα 28/03/2022, 19:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ορόσημο για το One World Trade Center: Το deal του 70ού ορόφου που έκανε τη διαφορά

Ορόσημο για το One World Trade Center: Το deal του 70ού ορόφου που έκανε τη διαφορά

Νέο μισθωτήριο, με το οποίο αυξάνεται η πληρότητα στο υψηλότατο 95%, υπεγράφη για το One World Trade Center. Η γερμανική εταιρεία επεξεργασίας δεδομένων Celonis αποφάσισε να επεκτείνει τα γραφεία της εντός του κτηρίου, τελικά αποκτώντας και τα 3.787 τ.μ. του 70ου ορόφου.

Μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020 είχε καταληφθεί το 93% της συνολικής επιφάνειας του εμβληματικού κτηρίου, που μετρά 287.999 τ.μ. και 104 ορόφους. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της πανδημίας και με την υιοθέτηση της τηλεργασίας, το ποσοστό αυτό υποχώρησε περίπου στο 90%.

«Ήταν μία μεγάλη μάχη για εμάς – 11 χρόνια τώρα – να φτάσουμε σε αυτή την σημαντική στιγμή», δήλωσε ο επικεαλής της Durst Organization, μίας εκ των διαχειριστών του κτηρίου. «Κάναμε πολλά πράγματα, τα οποία ορισμένοι νόμιζαν ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε», σημείωσε ο ίδιος.

Το World Trade Center, ένα από τα υψηλότερα κτήρια του κόσμου με ύψος 541 μέτρα, άνοιξε τις πόρτες του το 2014, στο σημείο όπου έστεκαν οι δίδυμοι πύργοι. Η πολυεθνική Conde Nast, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος μισθωτής του κτηρίου υπέγραψε σύμβαση για μίσθωση περίπου 93.000 τ.μ. το 2011.

Η μητρική της Conde Nast δεν κατέβαλε τα μίσθια κατά την διάρκεια της πανδημίας, καθώς προσπαθούσε να διαπραγματευτεί το ύψος του μισθίου ή να σπάσει το συμβόλαιο. Πλέον, έχει αποπληρώσει τα χρέη της και ένα μέρος του χώρου έχει υπομισθωθεί.

Η περίπτωση του One World Trade Center δεν είναι η μοναδική, αφού ολόκληρη η πλευρά του Μανχάταν που φιλοξενεί επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχεδόν «άδειασε» κατά την διάρκεια της πανδημίας. Έκτοτε, βέβαια, η πληρότητα όχι μόνο έχει ανακτηθεί, αλλά έχει αυξηθεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

The French Connection: Τι συνδέει τον Ρομάν Αμπράμοβιτς με τον Αριστοτέλη Ωνάση

Σχεδόν αδύνατο να «πιάσεις» σπίτι σε αυτές τις δέκα πόλεις του κόσμου

Real Estate: Πολύ σκληρά για να…πεθάνουν τα ακίνητα του Βωβού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News