Business & Finance Πέμπτη 24/03/2022, 16:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Δύση κλείνει τη δίοδο διαφυγής στη Ρωσία: Προς κυρώσεις στον χρυσό

Η Δύση κλείνει τη δίοδο διαφυγής στη Ρωσία: Προς κυρώσεις στον χρυσό

Οι χώρες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να επιβάλουν κυρώσεις σε κάθε συναλλαγή που θα περιλαμβάνει τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας, ώστε να εμποδίσουν την Μόσχα να παρακάμψει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ήδη στη χώρα. 

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε επίσης ότι όλες οι χώρες της G7, που συνέρχονται σε σύνοδο κορυφής σήμερα στις Βρυξέλλες με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμφωνούν πως «οι διεθνείς οργανισμοί και οι πολυεθνικοί θεσμοί δεν πρέπει να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους με την Ρωσία σαν να μην συμβαίνει τίποτε».

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Η νέα δέσμη κυρώσεων στοχεύει μεταξύ άλλων σε δεκάδες εταιρείες του τομέα της άμυνας, 328 μέλη του νομοθετικού σώματος της Δούμας καθώς και τον επικεφαλής της Sberbank, όπως δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι συναλλαγές χρυσού στις οποίες εμπλέκεται η Ρωσία ίσως υπόκεινται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ανέφερε επίσης το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο δήλωσε επίσης ότι εξετάζεται το ζήτημα επιβολής κυρώσεων στις συναλλαγές χρυσου.

Διαβάστε επίσης:

To ερώτημα των 140 δισ. δολαρίων: Μπορεί η Ρωσία να πωλήσει τα τεράστια αποθέματα χρυσού της;

Η Ρωσία έχει 140 δισ. δολάρια σε χρυσό, αλλά κανείς δεν θέλει να τον αγοράσει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News