Business & Finance Δευτέρα 21/03/2022, 23:11
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

E.E.: Έτοιμη να χρησιμοποιήσει ταμείο ύψους 500 εκατ.ευρώ για την αντιμετώπιση αγροτικών κρίσεων

E.E.: Έτοιμη να χρησιμοποιήσει ταμείο ύψους 500 εκατ.ευρώ για την αντιμετώπιση αγροτικών κρίσεων

Η Ε.Ε. θα αξιοποιήσει για πρώτη φορά ένα ταμείο για την αντιμετώπιση αγροτικών κρίσεων προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία στους παραγωγούς τροφίμων που αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας και ελλείψεις σε ορισμένα βασικά προϊόντα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την Τετάρτη τη χρήση των σχεδόν 500 εκατ. ευρώ του ταμείου για τη στήριξη των ευρωπαίων αγροτών, στο πλαίσιο ενός γενικότερου πακέτου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εισβολής στον αγροτικό τομέα και για τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας στην Ε.Ε., όπως ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος. 

Ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε., Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ε.Ε. επεξεργάζεται επίσης μέτρα που θα επιτρέψουν τη χρήση αγρανάπαυσης για την καλλιέργεια πρωτεϊνούχων καλλιεργειών ώστε να αποφευχθεί η έλλειψη ζωοτροφών καθώς και μέτρα για τη στήριξη της αγοράς χοιρινού κρέατος. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έως τις 24 Μαρτίου.

Οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε. συζήτησαν επίσης σήμερα Δευτέρα μέτρα για τη στήριξη των αγροτών που υφίστανται σημαντικές επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας σε εισροές όπως το φυσικό αέριο, τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές. Οι υπουργοί δεσμεύθηκαν επίσης να εξετάσουν άλλα αιτήματα, συμπεριλαμβανομένης της αυτονομίας των λιπασμάτων.

«Εξαρτόμαστε πάρα πολύ από τις εισαγωγές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στον τομέα των λιπασμάτων», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Ζιλιέν Ντενορμαντί.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Πως η ενεργειακή κρίση απειλεί και το φαγητό μας

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News