Business & Finance Παρασκευή 18/12/2020, 09:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Ιαπωνία και ο προϋπολογισμός του ενός τρισ. δολαρίων

H Ιαπωνία και ο προϋπολογισμός του ενός τρισ. δολαρίων

Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση πρόσθετης δέσμης μέτρων στήριξης, η Ιαπωνία καταρτίζει προϋπολογισμό-μαμούθ ενός τρισ. δολαρίων για το επόμενο δημοσιονομικό έτος, δείχνοντας την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, Γιοσιχίντε Σούγκα για στήριξη της οικονομίας εν μέσω της πανδημικής κρίσης.

Ο δαπάνες της ιαπωνικής κυβέρνησης θα αυξηθούν στα 106,6 τρισ. γιέν(ένα τρισ. δολάρια) στο οικονομικό έτος που αρχίζει τον Απρίλιο του 2021, όπως αναφέρει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg. Τα κονδύλια για κοινωνική πρόνοια αντιπροσωπεύουν το 54% των δαπανών, πέραν της εξυπηρέτησης χρέους και των μεταβιβάσεων στις περιφερειακές κυβερνήσεις.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός θα χρηματοδοτήσει μέρος των πρόσφατων μέτρων στήριξης, άνω των 700 δισ. δολαρίων, της κυβέρνησης Σούγκα.

Ειδικότερα, το σύνολο των γενικών δαπανών στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 66,9 τρισ. γιέν, εκ των οποίων 35,8 τρισ. γιέν για κοινωνική ασφάλιση. Για εξυπηρέτηση χρέους 23,8 τρισ. γιέν και 16 τρισ. γιέν χρηματοδότηση προς περιφερειακές και τοπικές κυβερνήσεις.

Στο σκέλος των εσόδων, περίπου το 40.9% θα προέλθει από εκδόσεις χρέους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News