Business & Finance Κυριακή 20/03/2022, 22:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Απάτες από πρώην εργαζόμενο της στοίχισαν 10 εκατ. δολάρια

Apple: Απάτες από πρώην εργαζόμενο της στοίχισαν 10 εκατ. δολάρια

Κατηγορίες σε πρώην υπάλληλο της Apple απήγγειλε η εισαγγελία των ΗΠΑ, για απάτες που διέπραξε αποκομίζοντας περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια.

Ο Ντιρέντρα Πρασάντ αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες για κατάχρηση της εμπιστοσύνης που είχε ως αγοραστής στην παγκόσμια αλυσίδα παροχής υπηρεσιών της Apple προκειμένου να εξαπατήσει την εταιρεία, σύμφωνα με την κατάθεση της μήνυσης την περασμένη Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Ως αγοραστής, ο Πρασάντ διαπραγματευόταν με προμηθευτές και έκανε παραγγελίες, με την Apple να πραγματοποιεί τις πληρωμές με βάση τα ποσά των τιμολογίων που είχε καταχωρίσει στο σύστημα αγορών της.

Ο Πρασάντ φέρεται να εξαπάτησε την Apple λαμβάνοντας μίζες, κλέβοντας εξαρτήματα χρησιμοποιώντας ψευδείς εντολές για επισκευές και αναγκάζοντας την Apple να πληρώσει για αντικείμενα και υπηρεσίες που δεν έλαβε ποτέ.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν επίσης ότι ο πρώην εργαζόμενος της Apple επιδόθηκε σε φοροδιαφυγή αποκρύπτοντας τα έσοδα από τα σχέδιά του. Η Apple τον απέλυσε τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από μια δεκαετία, όπως δείχνουν τα δικαστικά έγγραφα.

Δύο ιδιοκτήτες εταιρειών που έκαναν συναλλαγές με την Apple και οι οποίοι φέρεται να συνωμότησαν με την Πρασάντ για παρόμοια σχέδια, ομολόγησαν την ενοχή τους τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Ο Πρασάντ αντιμετωπίζει κατηγορίες, όπως συνωμοσία για απάτη μέσω ταχυδρομικών μηνυμάτων, ξέπλυμα χρήματος, εξαπάτηση του αμερικανικού δημοσίου, καθώς και φοροδιαφυγή.

Η δίκη του έχει προγραμματιστεί για τις 24 Μαρτίου. Οι εισαγγελείς απαιτούν επίσης επίσης να κατασχεθούν εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητη περιουσία και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News