Business & Finance Σάββατο 19/03/2022, 08:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σκάνδαλο της Beluga: Τα Harrods πουλούσαν ρωσική βότκα των 200 δολαρίων κάτω από τον πάγκο

Το σκάνδαλο της Beluga: Τα Harrods πουλούσαν ρωσική βότκα των 200 δολαρίων κάτω από τον πάγκο

Σάλο προκάλεσε στη Βρετανία η αποκάλυψη ότι το πολυτελές πολυκατάστημα Harrods πουλούσε ρωσική βότκα των 200 δολαρίων το μπουκάλι κάτω από τον πάγκο. Η εταιρεία αναγκάστηκε να παραδεχθεί το λάθος της, την ώρα που επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο απομακρύνουν τα ρωσικά προϊόντα από τα ράφια τους. 

Μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο βουλευτής των Εργατικών Chris Bryant αποκάλυψε ότι τα Harrods πουλούσαν ρωσική βότκα Beluga των 200 δολαρίων το μπουκάλι «κυριολεκτικά κάτω από τον πάγκο». 

Απαντώντας στον ισχυρισμό, εκπρόσωπος του πολυκαταστήματος είπε ότι όλα τα μπουκάλια της Beluga απομακρύνθηκαν από τα ράφια πριν από τουλάχιστον μία εβδομάδα και παρέμεναν σε αποθήκη, προκειμένου να απομακρυνθούν από το μαγαζί. Όταν ένας πελάτης όμως ζήτησε τη βότκα, υπάλληλος την έφερε από την αποθήκη και του την έδωσε. «Αυτό ήταν ένα λάθος και δεν έπρεπε να συμβεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος. 

«Όλα τα αποθέματα που είχαν απομείνει τώρα έχουν μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία και δεν είναι διαθέσιμα προς πώληση», πρόσθεσε. 

Η βρετανική κυβέρνηση ενέτεινε τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας αυτή την εβδομάδα, ανακοινώνοντας την απαγόρευση των εξαγωγών πολυτελών ειδών στη Ρωσία (ακριβά αυτοκίνητα, πολυτελή είδη μόδας και έργα τέχνης, μεταξύ άλλων) και νέους δασμούς στις εισαγωγές πολυτελών προϊόντων. Πρόσθετοι δασμοί 35% θα επιβληθούν σε μία σειρά από προϊόντα, στα οποία περιλαμβάνεται η βότκα, με συνολική αξία 900 εκατ. στερλινών. 

Όμως σύμφωνα με τον Bryant, η  Beluga Vodka παραμένει στα ράφια άλλων πολυτελών πολυκαταστημάτων, όπως τα Selfridges. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος η ρωσική βότκα: Πώς θα ονομάζεται πλέον η Stolichnaya

Τι «McDonald’s», τι «Θείος Βάνια»: Οι ρωσικές εταιρείες παίρνουν τη θέση των πολυεθνικών

Reuters: Γιατί κάποιες επιχειρήσεις της Δύσης επιλέγουν να μείνουν Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News