Business & Finance Παρασκευή 18/03/2022, 14:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράσινο φως για την χρήση κρυπτονομισμάτων στην Ουκρανία

Πράσινο φως για την χρήση κρυπτονομισμάτων στην Ουκρανία

Νόμο για την χρήση κρυπτονομισμάτων ενέκρινε αυτή την εβδομάδα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο πλαίσιο νομοσχεδίου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η συγκεκριμένη πρόταση ήταν «στα σκαριά» πολύ καιρό, αλλά εν τέλει εγκρίθηκε την τέταρτη εβδομάδα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, καθώς η χώρα έχει δεχθεί κύμα δωρεών (αξίας τουλάχιστον 100 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με το Coindesk) σε κρυπτονομίσματα.

Ο νέος νόμος καθορίζει την νομική υπόσταση, την κατηγοριοποίηση, το καθεστώς ιδιοκτησίας, αλλά και την ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Επίσης, θέτει προϋποθέσεις για την πιστοποίηση των παρόχων υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων, όπως ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων θα ρυθμίζεται από την εθνική επιτροπή κεφαλαιαγοράς και οι συναλλαγές θα μπορούν να πραγματοποιούνται νόμιμα, με τις τράπεζες να δικαιούνται να ανοίξουν τους σχετικούς λογαριασμούς.

Εφεξής η επιτροπή κεφαλαιαγοράς θα αναλαμβάνει την χάραξη πολιτικής στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, θα ρυθμίζει την κυκλοφορία τους, θα εκδίδει άδειες για τους παρόχους των σχετικών υπηρεσιών και θα επιβλέπει τον κλάδο γενικά.

Σημειώνεται πως από τον περασμένο μήνα, η Ουκρανία άρχισε να ενθαρρύνει και να δέχεται δωρεές σε κρυπτονομίσματα για την στήριξη της άμυνας της χώρας, αλλά και για ανθρωπιστική αρωγή. Η Ουκρανία ξεκίνησε να δέχεται bitcoin και ether, αλλά έκτοτε έχει επεκτείνει το φάσμα κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα στην αρχή του μήνα, ανακοίνωσε πως δέχεται δωρεές και σε dogecoin.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Coindesk, CNBC

Διαβάστε επίσης:

Δωρεές σε doge στην Ουκρανία: Το meme κρυπτονόμισμα μπορεί να σώσει ζωές

Reuters: Ρώσοι ρευστοποιούν cryptos στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νέα απάτη αλά Tinder Swindler με crypto: Πουλάνε αγάπη και κλέβουν περιουσίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News