Business & Finance Τετάρτη 16/03/2022, 17:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πούτιν: Η οικονομία μας έχει αντοχές παρά τις κυρώσεις της Δύσης

Πούτιν: Η οικονομία μας έχει αντοχές παρά τις κυρώσεις της Δύσης

Καθησυχαστικός αναφορικά με την οικονομία της Ρωσίας, εμφανίσθηκε σήμερα Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του, υποστηρίζοντας ότι έχει αντοχές παρά τις κυρώσεις της Δύσης. 

Αφού ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι έψαχνε αφορμή για να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας του δεν χρειάζεται να τυπώσει χρήματα, καθώς διαθέτει τους χρηματοπιστωτικούς πόρους που χρειάζονται για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις.

«Η οικονομία μας και οι επιχειρήσεις μας διαθέτουν όλους τους απαραίτητους πόρους για να πιάσουν τους στόχους που έχουμε θέσει, οι προκλήσεις πρέπει μόνο να μας κινητοποιεί», δήλωσε, τονίζοντας ότι η ρωσική οικονομία πρέπει να προσαρμοσθεί στη νέα πραγματικότητα η οποία έχει δημιουργηθεί από τις κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα. 

Ο Ρώσος πρόεδρος επίσης απηύθυνε έκκληση για αύξηση της χρηματοδότησης στις υποδομές, ενώ προέτρεψε τους Ρώσους εξαγωγείς να στραφούν στην εγχώρια αγορά σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με δομικές αλλαγές στην οικονομία, ενώ υποσχέθηκε περισσότερο στήριξη στις οικογένειες και τα παιδιά και αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων, από τη στιγμή που ο πληθωρισμός αυξάνεται και θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως και η ανεργία.  

«Η Δύση δεν ενδιαφέρεται να αποκρύψει ότι στόχος της είναι να καταστρέψει εξολοκλήρου την οικονομία της Ρωσίας», υπογράμμισε. 

Παράλληλα, ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο των ιδιωτικών επιχειρήσεων οι οποίες όπως διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News