Business & Finance Τρίτη 15/03/2022, 15:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Στασιμότητα της βιομηχανικής παραγωγής στην έναρξη του 2021 

Ευρωζώνη: Στασιμότητα της βιομηχανικής παραγωγής στην έναρξη του 2021 

Αμετάβλητη παρέμεινε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης στην έναρξη της τρέχουσας χρονιάς, σε σχέση με τη δραστηριότητά της στο κλείσιμο του 2021. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο δεν παρουσίασε καμία μεταβολή συγκρινόμενη με τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020 υποχώρησε κατά 1,3%. 

Τα ποσοστά αυτά τόσο σε μηναία όσο και σε ετήσια βάση, ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για άνοδο 0,1% και πτώση 0,5% αντίστοιχα. 

Υπενθυμίζεται ότι η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Ιανουάριο υποχώρησε κατά 4% σε μηνιαία βάση και κατά 0,2% σε ετήσια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο στο σημερινή της δελτίο η Eurostat αναφέρει ότι το ποσοστό αρνητικής μεταβολής σε σχέση με τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 4,1%. 

Από τις βασικές κατηγορίες των προϊόντων, μόνο η παραγωγή των καταναλωτών προϊόντων αυξήθηκε κατά 3,1% σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο, αντισταθμίζοντας έτσι τη συρρίκνωση της παραγωγής στα ενδιάμεσα προϊόντα, στην ενέργεια, στα κεφαλαιουχικά αγαθά και στα διαρκή καταναλωτικά. 

Ακόμη πιο ισχυρή ήταν η επέκταση της παραγωγής σε ετήσια βάση της τάξεως του 7% για τα καταναλωτά αγαθά, ενώ στα ενδιάμεσα προϊόντα, στην ενέργεια και στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά η αύξηση της παραγωγής ήταν ήπια, ωστόσο το -8,4% της παραγωγής των κεφαλαιουχικών προϊόντων υποσκέλισε την παραγωγή των υπολοίπων κατηγοριών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρηση 0,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

Eυρωζώνη: Πειστικό κλείσιμο του 2021 η βιομηχανική παραγωγή

Ευρωζώνη: Πτωτικά η βιομηχανική παραγωγή τον Νοέμβριο – Πώς κινηθηκε στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News