Business & Finance Τρίτη 15/03/2022, 09:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει το ελληνικό ενδιαφέρον για την Chelsea: Η άγνωστη ιστορία του Νικ Κάντι με τον Αμπράμοβιτς

Επιμένει το ελληνικό ενδιαφέρον για την Chelsea: Η άγνωστη ιστορία του Νικ Κάντι με τον Αμπράμοβιτς

Η χρηματοδότηση της προσφοράς του για την εξαγορά της Chelsea είναι εξασφαλισμένη, δηλώνει ο ελληνικής καταγωγής Βρετανός δισεκατομμυριούχος του real estate Νικ Κάντι. 

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, ο Κάντι σκοπεύει να καταθέσει προσφορά ύψους 2,5 δισ. λιρών για την αγορά της Chelsea από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις με Αμερικανούς επενδυτές για τη δημιουργία κοινοπραξίας που θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές της ομάδας. 

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, βρίσκεται σε συνομιλίες για την τελική σύνθεση της κοινοπραξίας, την ώρα ωστόσο που η πώληση της  Chelsea περιπλέκεται λόγω των κυρώσεων σε βάρος του ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς. 

Ο Κάντι εκτιμά ότι η Chelsea θα πουληθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, λέγοντας ότι «το deal θα γίνει πολύ πριν την έναρξη της νέας σεζόν». 

Σύμφωνα με τον Βρετανό μεγιστάνα του real estate, το μέλλον της ομάδας θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες: Τον αγοραστή, τον Αμπράμοβιτς και τη βρετανική κυβέρνηση. Μάλιστα, μίλησε για την προσωπική του σχέση με τον Ρώσο ολιγάρχη, λέγοντας πως «έχει υπάρξει γλυκός και ευγενικός εδώ και χρόνια». Όπως αποκάλυψε ο Κάντι, ο ιδιοκτήτης της Chelsea επέτρεψε στην οικογένειά του να πραγματοποιήσει μνημόσυνο για τον πατέρα του στο στάδιο Stamford Bridge, καθώς και να σκορπίσει κάποιες από τις στάχτες του εκεί. 

Η ελληνική καταγωγή 

Ο Νικ Κάντι και ο νεότερος αδερφός του Κρίστιαν, παιδιά μιας Ελληνοκύπριας μητέρας και ενός πατέρα που είναι μισός Ιταλός, είναι κατασκευαστές πολυτελών ακινήτων στη Βρετανία με περιουσία που υπολογίζεται στο 1,5 δισ. στερλίνες. 

Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν τη δραστηριοποίησή τους στο real estate με 6.000 στερλίνες δανεικές από τη γιαγιά τους. Αγόρασαν το πρώτο του ακίνητο το 1995, ένα μικρό διαμέρισμα στο Earl’s Court του Λονδίνου, το οποίο πούλησαν έπειτα από 18 μήνες, βγάζοντας κέρδος 50.000 στερλινών. 

Σήμερα, η αυτοκρατορία των πολυτελών ακινήτων τους περιλαμβάνει τα One Hyde Park και NoHo Square. 

Η εταιρεία τους, που ονομαζόταν Candy & Candy, μετονομάστηκε σε Candy Property το 2018, καθώς ο Νικ είναι πλέον ο μοναδικός ιδιοκτήτης. 

Ο 49χρονος επιχειρηματίας είναι οπαδός της Chelsea και παντρεμένος με την Αυστραλή ηθοποιό Χόλι Βάλανς, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά. 

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ο πρίγκιπας του real estate που θέλει να αγοράσει την Chelsea από τον Αμπράμοβιτς είναι μισός Έλληνας

Αμπράμοβιτς: H «πτώση» του αυτοκράτορα ήταν προδιαγεγραμμένη

Αμπράμοβιτς: Προς πώληση η Τσέλσι – Στα θύματα του πολέμου τα χρήματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News