Business & Finance Πέμπτη 10/03/2022, 15:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμπράμοβιτς: Πώς γλίτωσε στο παρά πέντε το σκάφος που τον προστατεύει από πειρατές, πυραύλους, drone και paparazzi

Αμπράμοβιτς: Πώς γλίτωσε στο παρά πέντε το σκάφος που τον προστατεύει από πειρατές, πυραύλους, drone και paparazzi

Στο παρά πέντε γλίτωσε το αξίας 610 εκατ. δολαρίων σκάφος του από την κατάσχεση ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Μόλις την Τρίτη, το Solaris, που θεωρείται ένα από τα ακριβότερα και πολυτελέστερα σκάφη στον κόσμο, έφυγε από τη Βαρκελώνη, όπου είχε καταπλεύσει από τα τέλη του 2021, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τα στοιχεία του MarineTraffic μαρτύρησαν την εσπευσμένη αποχώρηση του Solaris από τη Βαρκελώνη, το απόγευμα της Τρίτης, και ενώ εντείνονταν οι πληροφορίες  που ήθελαν το όνομα του Ρώσου ολιγάρχη να μπαίνει στη λίστα με τις κυρώσεις της βρετανικής κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα.

Αμπράμοβιτς: Πώς γλίτωσε στο παρά πέντε το σκάφος που τον προστατεύει από πειρατές, πυραύλους, drone και paparazzi-1

Το μήκους 140 μέτρων Solaris, που πλέει με σημαία των Βερμούδων, παραδόθηκε στον Αμπράμοβιτς μόλις πέρυσι. Βέβαια, είναι ένα από τα δύο εντυπωσιακά superyachts που έχει στην κατοχή του ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, καθώς το αξίας 590 εκατ. δολαρίων Eclipse είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα σκάφη στα ανά τον κόσμο λιμάνια.

Αμπράμοβιτς: Πώς γλίτωσε στο παρά πέντε το σκάφος που τον προστατεύει από πειρατές, πυραύλους, drone και paparazzi-2

Παρότι μικρότερο από το Eclipse, το Solaris έχει 18 καμπίνες σε οκτώ decks και απαιτεί προσωπικό 60 ατόμων για να προσφέρει ένα άνετο ταξίδι σε έως και 36 φιλοξενούμενους.

Αμπράμοβιτς: Πώς γλίτωσε στο παρά πέντε το σκάφος που τον προστατεύει από πειρατές, πυραύλους, drone και paparazzi-3

Έχει, βέβαια, ό,τι θα περίμενε κανείς από το superyacht ενός κροίσου με περιουσία 13 δισ. δολαρίων, από γυμναστήριο και σπα έως μεγάλη πισίνα και beach club, καθώς και 20 jet ski και τουλάχιστον ένα ελικόπτερο.

Αμπράμοβιτς: Πώς γλίτωσε στο παρά πέντε το σκάφος που τον προστατεύει από πειρατές, πυραύλους, drone και paparazzi-4

Για τους πιο περιπετειώδεις, διαθέτει και υποβρύχιο, το οποίο τους επιτρέπει να εξερευνήσουν τον βυθό χωρίς καν να βραχούν. Μάλιστα, το υποβρύχιο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως όχημα διαφυγής για τον ίδιο τον Αμπράμοβιτς στην περίπτωση πειρατείας ή κάποιας άλλης ανάγκης, καθώς είναι προσβάσιμο μέσω ενός ασφαλισμένου διαδρόμου.

Αμπράμοβιτς: Πώς γλίτωσε στο παρά πέντε το σκάφος που τον προστατεύει από πειρατές, πυραύλους, drone και paparazzi-5

Με δυνατότητες παγοθραυστικού, αυτός ο «Γολιάθ» των θαλασσών διαθέτει σύστημα εντοπισμού πυραύλων, αλεξίσφαιρα παράθυρα και θωρακισμένη προστασία. Σαν το Eclipse, διαθέτει μέχρι και σύστημα anti-paparazzi, το οποίο χρησιμοποιεί λέιζερ για να εντοπίζει τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και να εμποδίζει τις λήψεις τους, αφού τα υπέρυθρα φώτα του το «κρύβουν» από τους αδιάκριτους φακούς. 

Σε αυτά τα συστήματα ασφαλείας έρχεται να προστεθεί και το anti-drone, που εντοπίζει «εισβολείς» έως και 20 χιλιόμετρα μακριά και δίνει τις συντεταγμένες τόσο του drone όσο και του πιλότου του.  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Persona non grata στη Βρετανία ο Αμπράμοβιτς: Παγώνουν τα περιουσιακά του στοιχεία

Η «πραγματική αγάπη» του Ιγκόρ Σέτσιν: Πώς έγινε ο δεύτερος σημαντικότερος άνθρωπος της Ρωσίας

Ο Αλίσερ Ουσμάνοφ έχασε το Dilbar: Όταν ο «σκληρός» της Ρωσίας εντυπωσίαζε τα Χανιά

Αλεξέι Μορντάσοφ: Ο πιο πλούσιος Ρώσος, το δεσμευμένος σκάφος και το τζετ για Σεϋχέλλες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News