Business & Finance Τετάρτη 9/03/2022, 09:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πρίγκιπας του real estate που θέλει να αγοράσει την Chelsea από τον Αμπράμοβιτς είναι μισός Έλληνας

Ο πρίγκιπας του real estate που θέλει να αγοράσει την Chelsea από τον Αμπράμοβιτς είναι μισός Έλληνας

Προσφορά ύψους 2,5 δισ. λιρών θα καταθέσει εντός της εβδομάδας για την αγορά της Chelsea από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς ο ελληνικής καταγωγής Βρετανός επιχειρηματίας του real estate, Νικ Κάντι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού τύπου, ο 49χρονος Κάντι βρίσκεται σε συζητήσεις με Αμερικανούς επενδυτές για τη δημιουργία κοινοπραξίας που θα διεκδικήσει την Chelsea, καθώς ως γνωστόν, ο Ρώσος ολιγάρχης βρίσκεται σε διαδικασία ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του στη Βρετανία. 

Ο Αμπράμοβιτς δεν έχει μπει ακόμα στις λίστες με τις κυρώσεις της Δύσης, όμως λέγεται ότι θα βρεθεί στο στόχαστρο των μέτρων της βρετανικής κυβέρνησης μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Η ελληνική καταγωγή 

Ο Νικ Κάντι και ο νεότερος αδερφός του Κρίστιαν, παιδιά μιας Ελληνοκύπριας μητέρας και ενός πατέρα που είναι μισός Ιταλός, είναι κατασκευαστές πολυτελών ακινήτων στη Βρετανία με περιουσία που υπολογίζεται στο 1,5 δισ. στερλίνες. 

Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν τη δραστηριοποίησή τους στο real estate με 6.000 στερλίνες δανεικές από τη γιαγιά τους. Αγόρασαν το πρώτο του ακίνητο το 1995, ένα μικρό διαμέρισμα στο Earl’s Court του Λονδίνου, το οποίο πούλησαν έπειτα από 18 μήνες, βγάζοντας κέρδος 50.000 στερλινών. 

Σήμερα, η αυτοκρατορία των πολυτελών ακινήτων τους περιλαμβάνει τα One Hyde Park και NoHo Square. 

Η εταιρεία τους, που ονομαζόταν Candy & Candy, μετονομάστηκε σε Candy Property το 2018, καθώς ο Νικ είναι πλέον ο μοναδικός ιδιοκτήτης. 

Ο 49χρονος επιχειρηματίας είναι οπαδός της Chelsea και παντρεμένος με την Αυστραλή ηθοποιό Χόλι Βάλανς, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά. 

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Αμπράμοβιτς: H «πτώση» του αυτοκράτορα ήταν προδιαγεγραμμένη

Αμπράμοβιτς: Προς πώληση η Τσέλσι – Στα θύματα του πολέμου τα χρήματα

Ετοιμάζει βαλίτσες ο Αμπράμοβιτς – Πουλάει τα ακίνητα στο Λονδίνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News