Business & Finance Τρίτη 8/03/2022, 09:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δύσκολη θέση οι πολυεθνικές στη Ρωσία: Trend στο Twitter τα #BoycottMcDonalds και #BoycottCocaCola

Σε δύσκολη θέση οι πολυεθνικές στη Ρωσία: Trend στο Twitter τα #BoycottMcDonalds και #BoycottCocaCola

Έντονες επικρίσεις και εκκλήσεις στα social media για μποϊκοτάζ αντιμετωπίζουν πλέον όσες επιχειρήσεις της Δύσης παραμένουν στη Ρωσία, έπειτα από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. 

Καθώς η λίστα των εταιρειών που αποχωρούν από τη Ρωσία όλο και μεγαλώνει, με τις Netflix και Levi’s να προστίθενται τελευταία, οι McDonald’s και Coca-Cola βρίσκονται σε δύσκολη θέση, εξαιτίας της απόφασής τους να παραμείνουν στη ρωσική αγορά. 

Τα hashtags #BoycottMcDonalds και #BoycottCocaCola ήταν trend στο Twitter τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επικρίσεις επεκτείνονται και σε άλλες δυτικές επιχειρήσεις όπως οι KFC, Pepsi, Starbucks και Burger King. 

Καθώς η κοινή γνώμη καλεί τις επιχειρήσεις αυτές να κλείσουν τα καταστήματά τους στη Ρωσία και να σταματήσουν να πουλούν στη ρωσική αγορά, οι περισσότερες τηρούν προς το παρόν στάση σιγής. 

Η αλυσίδα fast food KFC έφτασε πέρυσι τα 1.000 εστιατόρια στη Ρωσία, ενώ στόχος της ήταν να ανοίγει 100 νέα κάθε χρόνο στη χώρα. 

Η McDonald’s έχει 847 καταστήματα, τα οποία μάλιστα δεν λειτουργούν με τη μέθοδο του franchise, όπως κάνει η εταιρεία στις περισσότερες άλλες αγορές. Το παλαιότερο κατάστημα άνοιξε την Πλατεία Πούσκιν το 1990. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τι γεύση έχει η Αμερική; Όταν οι Μοσχοβίτες πλήρωναν μισό μεροκάματο για να φάνε BigMac

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News