Business & Finance Παρασκευή 4/03/2022, 19:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Shell: Αγόρασε πετρέλαιο από τη Ρωσία με χαμηλότατο κόστος

Shell: Αγόρασε πετρέλαιο από τη Ρωσία με χαμηλότατο κόστος

Ενάντια στο ρεύμα της μαζικής εξόδου εταιρειών δυτικών συμφερόντων φαίνεται να κινείται η Shell, η οποία αγόρασε σήμερα φορτίο ρωσικού πετρελαίου από τη Ρωσία. Δεδομένης βέβαια της κατάστασης, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή στην Ευρώπη μπόρεσε να εξασφαλίσει το πετρέλαιο σε πενιχρή τιμή.

Συγκεκριμένα η Shell, η οποία θα συνεχίσει να προμηθεύεται πετρελαϊκά προϊόντα από τη Ρωσία, κατέβαλε 28,50 δολάρια ανά βαρέλι. Μάλιστα, η εταιρεία προμηθεύτηκε το φορτίο χωρίς χρειαστεί να βρει τρόπο μεταφοράς.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, η Shell συνεχίζει να προμηθεύεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσία. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις της Δύσης και θα ακολουθήσει όποια μέτρα επιβληθούν στο μέλλον.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία τέτοιου είδους που πραγματοποιείται από τη στιγμή που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία. Αφενός καταδεικνύει ότι η Ρωσία προβαίνει σε μεγάλες εκπτώσεις προκειμένου να πουλήσει το πετρέλαιό της, αφετέρου πρόκειται επίσης για ένδειξη ότι υπάρχουν ακόμη ενδιαφερόμενοι επενδυτές, οι οποίοι και εξαρτώνται από τα πετρελαϊκά αποθέματα της Ρωσίας.

Τιμές πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, δεδομένων των εξελίξεων στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, η τιμή του Brent σήμερα σκαρφάλωσε στα 114 δολάρια το βαρέλι (αύξηση της τάξης του 4,5%), ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού ανήλθε στα 112 δολάρια το βαρέλι (αύξηση 4%).

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ αυτή την εβδομάδα αποφάσισε την αύξηση της παραγωγής μόλις κατά 400.000 βαρέλια τον Απρίλιο. Παράλληλα, η Ρωσία εξάγει κατά μέσον όρο 7,3εκατ. βαρέλια ημερησίως.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Διψήφιο ράλι για αργό, Brent – Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από το 2020

Ρωσία: Capital controls για να αποτραπεί η διαρροή των ξένων επενδυτών

H αυτοκινητοβιομηχανία που «παγιδεύτηκε» στη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News