Business & Finance Παρασκευή 4/03/2022, 18:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Sony-Honda: Ενώνουν δυνάμεις στην ηλεκτροκίνηση

Sony-Honda: Ενώνουν δυνάμεις στην ηλεκτροκίνηση

Σε συνεργασία για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχωρούν οι ιαπωνικές Sony και Honda, οι οποίες μάλιστα δήλωσαν σήμερα ανοιχτές στην αποδοχή περισσότερων συνεργατών.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες, θα συστήσουν μέσα στο 2022 κοινοπραξία με σκοπό να διοχετεύσουν στην αγορά το πρώτο μοντέλο το 2025. «Μέσω της κοινοπραξίας, θα θέλαμε να καταστούμε ηγετική δύναμη στην εξέλιξη της κινητικότητας συνδυάζοντας την τεχνολογία και την εμπειρία μας με την μακρά εμπειρία της Honda στον τομέα της ανάπτυξης κινητικότητας και των τεχνολογιών κατασκευής οχημάτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Kenichiro Yoshida.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Honda Τoshihiro Mibe, παρότι δεν σκέφτεται ακόμη την εισαγωγή της κοινοπραξίας στο χρηματιστήριο, είναι ένα ενδεχόμενο που θα εξετάσει στην συνέχεια της πορείας της. Ο ίδιος επίσης σημείωσε ότι για την δεδομένη στιγμή ο στόχος είναι ανάπτυξη του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου, αλλά γενικά οι δύο εταιρείες είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν και με άλλες οντότητες.

Συγκεκριμένα, ο Mibe δήλωσε: «Στο μέλλον θα θέλαμε να επεκτείνουμε την επιχείρησή μας με ανοιχτό μυαλό». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Honda θα αναπτύσσει παράλληλα και το δικό της ηλεκτρικό μοντέλο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη δυναμική στους ιδιωτικούς σταθμούς φόρτισης – Σε εκατομμύρια νοικοκυριά μέχρι το 2026

Ηλεκτροκίνηση: Γιατί οι χαμηλές ταχύτητες στην Ελλάδα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News