Business & Finance Πέμπτη 3/03/2022, 16:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λευκός Οίκος: Ζητά 32,5 δισ. δολάρια για την πανδημία και για ενίσχυση στην Ουκρανία

Λευκός Οίκος: Ζητά 32,5 δισ. δολάρια για την πανδημία και για ενίσχυση στην Ουκρανία

Έγκριση για την έκτακτη χορήγηση επιπλέον 32,5 δισ. δολαρίων ζήτησε ο Λευκός Οίκος από το αμερικανικό κογκρέσο, ώστε να τα διοχετεύσει στην μάχη έναντι της Covid-19 και σε ανθρωπιστικη βοήθεια προς την Ουκρανία.

Η αμερικανική κυβέρνηση χρειάζεται περί τα 10 δισ. δολάρια σε άμεσες επιχορηγήσεις, προκειμένου να ενισχύσει τις προμήθειες για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, τις δυνάμεις ασφαλείας και τις οικονομίες της Ουκρανίας και των Ευρωπαίων εταίρων. Αυτά αναφέρονται στο αίτημα που υπάβαλε στο Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του αμερικανικού κογκρέσου.

Επιπλέον 22,5 δισ. δολάρια απαιτούνται για την διασφάλιση των θεραπειων έναντι της Covid, την επιδότηση των τεστ και του εμβολιασμού, καθώς και για την ανάπτυξη νέων εμβολίων που θα προστατεύουν έναντι νέων μεταλλάξεων.

«Παροτρύνω το κογκρέσο να αντιμετωπίσει αυτές τις κρίσιμες και επείγουσες ανάγκες ως μέρος ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου επιχορηγήσεων ενόψει της προθεσμίας στις 11 Μαρτίου για επιχορηγήσεις», σημειώνει σε επιστολές η εκτελεστική διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού, Shalanda Young.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Σε υψηλό έντεκα ετών το αργό και οκταετίας το μπρεντ

Ουκρανία: Άντλησε 270 εκατ. δολάρια από πολεμικά ομόλογα

Oι 10 μύθοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News