Business & Finance Τρίτη 1/03/2022, 18:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ουκρανία άντλησε 277 εκατ. δολάρια μέσω πολεμικού ομολόγου

Η Ουκρανία άντλησε 277 εκατ. δολάρια μέσω πολεμικού ομολόγου

Σχεδόν 280 εκατ. δολάρια -για την ακρίβεια 277 εκατ. δολάρια- κατάφερε να αντλήσει η Ουκρανία, μέσω της έκδοσης των λεγόμενων πολεμικών ομολόγων, σε μια προσπάθεια χρηματοδότησης του αμυντικού μετώπου έναντι της ρωσικής εισβολής. 

Η έξοδος στις αγορές έγινε με απόδοση της τάξης του 11%, κάτι που εν μέρει δικαιολογείται από τις πολλαπλές τεχνικές δυσκολίες, οι οποίες απέτρεψαν αρκετούς επενδυτές από την αγορά των ουκρανικών ομολόγων. 

 

Είναι ενδεικτικό ότι το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να μπλοκάρει την πρόσβαση από το εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις. 

Το πολεμικό ομόλογο αποτελεί έναν από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιεί το Κίεβο, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να στηρίξει τόσο τον ουκρανικό στρατό όσο και τους άμαχους πολίτες. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα άνοιξε έναν ειδικό λογαριασμό, όπου άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο μπορούν να κάνουν δωρεές. 

Αντίστοιχη πρωτοβουλία διεξάγεται μέσω διαδικτύου, όπου συγκεντρώνονται χρήματα με τη μορφή κρυπτονομισμάτων. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός έως σήμερα το πρωί είχε περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Το πρόβλημα των 9 δισ. που καλείται να λύσει η Ρωσία

Ουκρανική κρίση: Τι φοβούνται οι ελληνικές τράπεζες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News