Business & Finance Τρίτη 1/03/2022, 17:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι είναι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Ρωσίας

Ποιοι είναι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Ρωσίας

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής στη Ρωσία προέρχονται αποκλειστικά από τη Δύση, με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία να ανακοινώνουν συνεχώς νέες δέσμες μέτρων, προκειμένου να στερέψουν τις πηγές της ρωσικής κυβέρνησης και να σταματήσουν τον πόλεμο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση στοιχεία που προκύπτουν από την World Integrated Trade Solutions, το λογισμικό καταγραφής εμπορικών στοιχείων της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο μεγαλύτερος – με διαφορά – εμπορικός εταίρος της Ρωσίας είναι η Κίνα. Συγκεκριμένα γις τις εξαγωγές, στην Κίνα καταλήγει το 13,4% όλων των εξαγωγών της Ρωσίας.

Στη δεύτερη θέση βρισκεται η Ολλανδία με 10,5%, ωστόσο αυτό είναι πιθανό να προκύπτει από τον τεράστιο όγκο μεταφορών που περνά από το λιμάνι του Ρότερνταμ. Ακόμη και εάν τα προϊόντα απλώς φορτώνονται στο λιμάνι και συνεχίζουν για άλλους προορισμούς, καταγράφεται το Ρότερνταμ.

Στην τρίτη θέση με 6.6% των εξαγωγών βρίσκεται η Γερμανία. Το ποσοστό της WITS καταδεικνύει και τη σημασία των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας. Η Ρωσία συγκεκριμένα εξήγαγε ειδικά πετρέλαιο και φυσικό αέριο αξίας 19,4 δισ. ευρώ στην Γερμανία το 2019, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία. Αυτό αντιστοιχεί στο 59% των γερμανικών εισαγωγών από τη Ρωσία. Επίσης, όμως, η Ρωσία παρέχει στην Γερμανία, μέταλλα, άνθρακα και άλλου είδους καύσιμα.

Επίσης, σημαντικοί εμπορικοί εταίροι της Ρωσίας είναι και η Λευκορωσία, η Τουρκία, η Νότιος Κορέα, η Ιταλία, το Καζακστάν, η Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Ποιοι είναι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Ρωσίας-1

moneyreview.gr

Διαβάστε επισης:

Το πρόβλημα των 9 δισ. που καλείται να λύσει η Ρωσία

Ψυχρός Πόλεμος στις πτήσεις – Πώς αλλάζει ο χάρτης λόγω Ρωσίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News