Business & Finance Δευτέρα 28/02/2022, 10:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ προ των ευθυνών της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα 

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ προ των ευθυνών της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα 

Δήλωση αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία έκανε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και τη θέση που διατηρήσει μετά τις τελευταίες εξελίξεις. 

Η Κριστίν Λαγκάρντ στη δήλωσή της, τονίζει ότι η ΕΚΤ δεσμεύεται να εξασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη, ενώ όπως αναφέρει οι εξελίξεις στην κρίση στην Ανατολική Ευρώπη θα αποτελέσει τη βάση για τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στις 10 Μαρτίου. 

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει η Ε.Ε. και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Λαγκάρντ έχει ως εξής:

«Σε αυτή τη σκοτεινή στιγμή για την Ευρώπη, οι σκέψεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ είναι με τον λαό της Ουκρανίας.

Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την εξελισσόμενη κατάσταση. Θα διενεργήσει μια συνολική αξιολόγηση των οικονομικών προοπτικών, η οποία θα περιλαμβάνει τις τελευταίες αυτές εξελίξεις και η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τη συνεδρίασή της στις 10 Μαρτίου.

Η ΕΚΤ θα εξασφαλίσει τις ομαλές συνθήκες ρευστότητας και πρόσβαση των πολιτών σε μετρητά.

Η ΕΚΤ θα εφαρμόσει τις κυρώσεις που έχουν αποφασίσει η Ε.Ε. και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προβεί σε κάθε ενέργεια που απαιτείται για να αναλάβει τις ευθύνες της για τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Επιβάρυνση 0,4% στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης η κρίση στην Ουκρανία

Η πρώτη κατάρρευση τράπεζας: Σε πτώχευση η ρωσική Sberbank

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News