Business & Finance Σάββατο 26/02/2022, 11:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Δυσοίωνο το μέλλον της βρετανικής Silicon Valley

FT: Δυσοίωνο το μέλλον της βρετανικής Silicon Valley

Εγκαταλείπει (προσωρινά;) τα σχέδια για τη δημιουργία της βρετανικής έκδοσης της Silicon Valley, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αναφέρουν σήμερα Σάββατο με δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Τα σχέδια αυτά προβλέπουν τη δημιουργία ενός κέντρου στην περιοχή που βρίσκονται τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ.

Ωστόσο το έργο για που θα συνδέει τα δύο πανεπιστήμια με το κέντρο παραγωγής και logistics Μίλτον Κέινς με την κατασκευή συγκοινωνιακών συνδέσεων δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα για τους υπουργούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επικαλούμενο άτομα με γνώση των σχεδίων στη βουλή, τη βιομηχανία και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Το σχέδιο που εκπονήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Υποδομών είχε στόχο να παραδώσει 1 εκατομμύριο επιπλέον κατοικίες και να δημιουργήσει 700.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ενώ μια νέα σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Οξφόρδης και Κέιμπριτζ βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της κατασκευής, το σχέδιο για έναν νέο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας έχει απορριφθεί και ο στόχος για 1 εκατομμύριο νέες κατοικίες έχει τεθεί στο περιθώριο, σύμφωνα με τους FT.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News