Business & Finance Πέμπτη 24/02/2022, 16:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε ελαφρώς ανοδικά το ΑΕΠ για το δ΄ τρίμηνο του 2021 

ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε ελαφρώς ανοδικά το ΑΕΠ για το δ΄ τρίμηνο του 2021 

Ελαφρώς ανοδικά αναθεωρήθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το δ΄ τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρώτη αναθεώρηση των προκαταρκτικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας κατά το τελευταίο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, το ΑΕΠ των ΗΠΑ έτρεξε με ρυθμό 7% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο, έναντι 6,9% της πρώτης εκτίμησης. Σε ετήσια βάση το ποσοστό ανόδου διαμορφώθηκε στο 7,2%.

Η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ανέβασε αισθητά ταχύτητα στο κλείσιμο του 2021, από τη στιγμή που κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021 κατέγραψε ρυθμό 2,3%. 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν.

Πιο συγκεκριμένα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, ήταν λιγότερες κατά 17.000 σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, ανερχόμενες στις 232.000 αιτήσεις, ένα επίπεδο ελαφρώς χαμηλότερο από τις 235.000 αιτήσεις που ανέμεναν οι αναλυτές του Reuters.

Οι οικονομολόγοι εμφανίζονται αισιόδοξοι, αναμένοντας ότι οι νέες αιτήσεις θα υποχωρήσουν υπό των 200.000 (επίπεδο που τελευταία φορά βρέθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου).

Για τις εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στο γεγονός ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν κοντά στο ρεκόρ των 10,9 εκατ. και υπό το πλαίσιο αυτό θεωρούν ότι οι απολύσεις το επόμενο διάστημα θα είναι ελάχιστες και συνεπακόλουθα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα συρρικνωθούν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News