Business & Finance Τρίτη 22/02/2022, 19:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί τα φορτηγά πλοία περιμένουν… άδεια στη Βραζιλία

Έως και 40 ημέρες

Γιατί τα φορτηγά πλοία περιμένουν… άδεια στη Βραζιλία

Άδεια στα βραζιλιάνικα λιμάνια περιμένουν δεκάδες φορτηγά πλοία, τα οποία περιμένουν καρτερικά τα φορτία σόγιας από την ενδοχώρα. Όμως, η «φτωχή» φετινή σοδειά αυξάνει αισθητά τον χρόνο αναμονής. 

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει πληγεί σημαντικά από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι οποίες επιδρούν αρνητικά στις καλλιέργειες των ντόπιων. 

Οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις δε, καθιστούν δύσκολη την αποξήρανση της σόγιας, κάτι που αναγκάζει τους παραγωγούς να περιμένουν περισσότερες ημέρες, προτού πουλήσουν τα προϊόντα τους. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα φορτία να φεύγουν με καθυστέρηση ακόμη και 40 ημερών, ενώ ο τυπικός χρόνος αναμονής είναι επτά έως 15 ημέρες. 

Η εν λόγω καθυστέρηση, όπως είναι εύλογο, αυξάνει το κόστος μεταφοράς, το οποίο με τη σειρά του μετακυλίεται στον τελικό καταναλωτή.  

«Η ουρά μεγαλώνει, καθώς δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει αρκετή σόγια ώστε να εξαχθεί από τα λιμάνια μας» δήλωσε ο επικεφαλής της  Corredor Logistica e Infraestrutura SA. 

Η Βραζιλία, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, αναμένεται να εξάγει μόλις 7,2 εκατ. τόνους σόγιας τον Φεβρουάριο, σχεδόν δύο εκατομμύρια λιγότερους σε σχέση με τον Ιανουάριο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς ένα λουλούδι από την Αφρική ευνοείται από τον πληθωρισμό στην Ευρώπη

Εάν δεν βρίσκετε Nutella στο σούπερ μάρκετ, θα φταίει ο Ερντογάν

Γιατί η βανίλια κινδυνεύει να γίνει… αλμυρή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News