Business & Finance Τρίτη 22/02/2022, 17:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Expats: Οι 10 καλύτερες χώρες για να ζεις στο εξωτερικό

Μονοπώλιο της Ευρώπης

Expats: Οι 10 καλύτερες χώρες για να ζεις στο εξωτερικό

To top-10 των χωρών όπου θα μπορούν να ζήσει κάποιος στο εξωτερικό, παρουσιάσει η ECA International, μια συμβουλευτική εταιρεία εργατικού δυναμικού. 

Ενόσω τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας χαλαρώνουν και η καθημερινότητα μοιάζει ολοένα και περισσότερο με την προ-Covid εποχή, η πιο βιώσιμη πόλη για να ζήσει ένας εργαζόμενος είναι η Κοπεγχάγη. 

Η πρωτεύουσα της Δανίας φιγουράρει στην 1η θέση της σχετικής λίστας με τα καλύτερα μέρη για να ζήσει ένας εκπατρισμένος (expat) , χάρη στο «επιτυχημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα, το οποίο έχει επιτρέψει την ανάκτηση της ομαλότητας». 

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Βέρνη της Ελβετίας, ενώ στην τρίτη έπεται η Χάγη της Ολλανδίας. Γενεύη (Ελβετία) και Στάβενγκερ (Νορβηγία) συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα της  ECA International. 

Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις: 

  1. Αιντχόβεν (Ολλανδία)
  2. Γκέτεμποργκ (Σουηδία)
  3. Βασιλεία (Ελβετία)
  4. Άμστερνταμ (Ολλανδία)
  5. Δουβλίνο (Ιρλανδία)

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το top-10 απουσιάζουν πόλεις της Αμερικής, της Ασίας και της Ωκεανίας, κάτι που οφείλεται στους εναπομείναντες περιορισμούς αλλά και σε άλλους παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν την ποιότητα ζωής (φυσικές καταστροφές). 

Η Νέα Υόρκη, ενδεικτικά, βρίσκεται στην 55η θέση, το Σαν Φρανσίσκο στην 52η και το Όστιν στην 42η θέση. 

Η έρευνα της ECA International λαμβάνει υπόψη τις υγειονομικές υπηρεσίες, το real estate, την πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας και διασκέδασης, τα επίπεδα μόλυνσης του περιβάλλοντος, την ασφάλεια, καθώς και τις κοινωνικές – πολιτικές εντάσεις της περιόδου Ιουνίου – Νοεμβρίου 2021.   

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Θυμάστε τα σπίτια του 1 ευρώ στην Ιταλία; Δείτε τι έκανε το Airbnb

Expats: Πώς και γιατί η Αθήνα βρέθηκε δεύτερη ανάμεσα στα καλύτερα μέρη να ζεις

Πώς πραγματικά βλέπουν την Αθήνα οι ξένοι που εργάζονται εδώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News