Business & Finance Τρίτη 22/02/2022, 17:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρεμλίνο για αναστολή Nord Stream 2: Ελπίζουμε ότι η απόφαση είναι προσωρινή

Κρεμλίνο για αναστολή Nord Stream 2: Ελπίζουμε ότι η απόφαση είναι προσωρινή

«Το Κρεμλίνο εκφράζει τη λύπη του για την αναστολή της πιστοποίησης από τη Γερμανία του έργου του αγωγού φυσικού αερίου NordStream 2 στη Βαλτική Θάλασσα, με στόχο να διπλασιάσει τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου απευθείας στη Γερμανία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax που επικαλείται το Reuters. 

«Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι η καθυστέρηση του NordStream 2 είναι προσωρινή» πρόσθεσε ο Πεσκόφ, σε μια πρώτη επίσημη αντίδραση της Μόσχας για την αναστολή της διαδικασίας του έργου, που έπειτα από περίπου δέκα χρόνια είναι ουσιαστικά έτοιμο από πλευράς υποδομών.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στη μέρα, ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε πως η πιστοποίηση δεν μπορεί να προχωρήσει δεδομένων των τελευταίων κινήσεων της Ρωσίας. «Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την κατάσταση» έσπευσε να προσθέσει, σε σημερινές του δηλώσεις.  

Από την πλευρά της, βέβαια, η Κομισιόν εμφανίστηκε πιο διστακτική, τονίζοντας τα εξής: «Ο NordStream 2 δεν λειτουργεί ακόμη και δεν μεταφέρει ενέργεια στην Ευρώπη. Δεν είναι μια διαφορετική πηγή ενέργειας, είναι ένας διαφορετικός αγωγός από έναν υπάρχοντα προμηθευτή… Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην τρέχουσα κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ έκανε λόγο για «πρωτοφανείς κυρώσεις» κατά της Ρωσίας, εάν εκείνη επιτεθεί στρατιωτικά στην Ουκρανία, ένω είχε υπογραμμίσει ότι οι Δυτικοί είναι ενωμένοι στο συγκεκριμένο θέμα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση της Δύσης στη Ρωσία: Ποιες κυρώσεις επιβάλλονται, τι θα γίνει με την ενέργεια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News