Business & Finance Δευτέρα 21/02/2022, 16:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο δισεκατομμυριούχος που θέλει να σώσει τα γουρούνια από τα McDonald’s

Ο δισεκατομμυριούχος που θέλει να σώσει τα γουρούνια από τα McDonald’s

Πρωτοβουλίες για την ευημερία των… γουρουνιών στα McDonald’s αναλαμβάνει ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn, αν και διαθέτει μόλις 200 μετοχές στη δημοφιλή εταιρεία γρήγορου φαγητού. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος πρότεινε δύο νέα διευθυντικά στελέχη για το διοικητικό συμβούλιο, σε μια κίνηση που αφορά «την τήρηση των δεσμεύσεων σχετικά με το χοιρινό κρέας». 

«Πραγματικά νιώθω συμπάθεια γι’ αυτά τα ζώα και για την περιττή ταλαιπωρία που βιώνουν» δήλωσε ο Icahn σε πρόσφατα συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg. «Το γουρούνι είναι έξυπνο και συναισθητικό ζώο» έσπευσε να προσθέσει. 

Στόχος των πρωτοβουλιών του επενδυτή είναι η McDonald’s να αναγκάσει όλους τους προμηθευτές χοιρινού να εγκαταλείψουν την πρακτική διατήρησης των γουρουνιών σε εξαιρετικά μικρούς χώρους, όπου μετά βίας μπορούν να κινηθούν. 

Η αμερικανική εταιρεία στοχεύει να έχει επιτύχει αυτόν τον στόχο, σε ποσοστό 100%, έως το 2024. Παρόλα αυτά, η αρχική δέσμευση των McDonald’s αναφερόταν στο 2012, δηλαδή πριν από δέκα χρόνια. 

«Δεν πρόκειται να μας κοροϊδεύουν πια» σχολίασε ο Icahn, αμφισβητώντας τις προθέσεις του κολοσσού fast – food. 

Ας σημειωθεί ότι ο Icahn διατηρεί μόλις 200 μετοχές στην εταιρεία, οι οποίες αντιστοιχούν σε λίγο περισσότερο από 50.000 δολάρια. 

O 86χρονος επιχειρηματίας υπολογίζεται ότι διαθέτει περιουσία πέριξ των 20 δισ. δολαρίων και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους και πιο επιτυχημένους άνδρες των ΗΠΑ, ορίζοντας με τον δικό του τρόπο τον αμερικανικό καπιταλισμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, CNBC

Διαβάστε επίσης:

Η εταιρεία του 1 δισ. δολ. που φτιάχνει «συνθετικό κρέας»

Έρευνα-έκπληξη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την υγιεινή διατροφή

Τρόφιμα: Ο «χορός» των deals και το «αμερικανικό όνειρο»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News