Business & Finance Δευτέρα 21/02/2022, 14:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προφυλακτικών… αισιοδοξεί: Έρχεται αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα μας

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προφυλακτικών… αισιοδοξεί: Έρχεται αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα μας

Αύξηση της ζήτησης περιμένει για το επόμενο διάστημα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προφυλακτικών στον κόσμο, ο οποίος χαιρετίζει τα οφέλη του μαζικού εμβολιασμού και της χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής απόστασης.

«Ενόσω ο εμβολιαστικός ρυθμός αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, ολοένα και περισσότερες οικονομίες χαλαρώνουν τους περιορισμούς και οι κοινωνίες ξεκινούν να προσαρμόζονται στη μετα-Covid ζωή» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Karex, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για το μέλλον.

Η μαλαισιανή εταιρεία, η οποία παράγει το 1/5 των προφυλακτικών παγκοσμίως, παρουσίασε ζημιές 670.000 δολαρίων στο δ’ τρίμηνο του 2021, κάτι που οφείλεται στο υψηλότερο κόστος των υλικών και στις αναταράξεις των logistics. Τα έσοδα δε, μειώθηκαν κατά 11%.

«Τα έκτακτα μέτρα που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές επηρέασαν δραστικά τη βιομηχανία της σεξουαλικής υγείας» έσπευσε να προσθέσει η εταιρεία, η οποία παράγει τα προφυλακτικά Durex.

Tα τελευταία δύο χρόνια, άλλωστε, η χρήση των προϊόντων της Karex μειώθηκε κατά 40%, ως απόρροια της μείωσης των κοινωνικών επαφών, του κλεισίματος των ξενοδοχείων, της αναστολής λειτουργίας των κέντρων σεξουαλικής υγείας κ.α.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News