Business & Finance Παρασκευή 18/02/2022, 12:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Προσοχή το metaverse μπορεί να εξελιχθεί σε «φούσκα»

Κίνα: Προσοχή το metaverse μπορεί να εξελιχθεί σε «φούσκα»

Σε προειδοποιήσεις σχετικά με το περιβάλλον metaverse προχώρησαν οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας σήμερα Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι μπορεί να καταστεί εργαλείο για παράνομη άντληση κεφαλαίων. Οι προειδοποιήσεις αυτές έρχονται κι ενώ στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου το ενδιαφέρον για το metaverse μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο. 

Το τελευταία διάστημα παρατηρείται μια μεγάλη στροφή από επενδυτές, επιχειρηματίες και εγκαθιδρυμένους τεχνολογικούς κολοσσούς προς το metaverse, το οποίο περιγράφεται ως ένας εικονικός κοινός χώρος που καταρρίπτει τα όρια μεταξύ του ψηφιακού και του πραγματικού κόσμου. 

Την ίδια ώρα και παρά τις εκκλήσεις τόσο από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα όσο και από κρατικά μέσα ενημέρωσης για τους πιθανούς κινδύνους και το ενδεχόμενο το νέο περιβάλλον να εξελιχθεί σε «φούσκα», μερικές τοπικές αυτοδιοικήσεις διοργανώνουν συνέδρια και συμπόσια για το metaverse, ενώ από κάποιους εκθειάζεται ως μέσο το οποίο μπορεί να μεταδώσει την ιδεολογία του Λαϊκού Κόμματος. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Επιτροπής Τραπεζικής και Ασφάλισης της Κίνας η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, ορισμένες επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε περιπτώσεις παράνομης άντλησης κεφαλαίων, απάτης και εικονικής κερδοσκοπίας στο real estate. 

«Προσοχή μην σας εξαπατήσουν και αν βρείτε στοιχεία για ύποπτες παράνομες εγκληματικές ενέργειες, παρακαλείσθε να τις αναφέρετε στα σχετικά τοπικά τμήματα», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Metaverse: Είναι φούσκα η αγορά των ψηφιακών ακινήτων;

Επενδυτική μανία με τα ακίνητα στο metaverse – Πόσο κοστίζει ένα δικό σου νησί σε έναν…άλλο κόσμο

Τρία πράγματα που πρέπει να ξέρουν οι γονείς για το metaverse

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News