Business & Finance Παρασκευή 18/02/2022, 10:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Cineworld: Συμφωνία για καθυστέρηση καταβολών σε πρώην μετόχους 

Cineworld: Συμφωνία για καθυστέρηση καταβολών σε πρώην μετόχους 

Σε συμφωνία προκειμένου να καθυστερήσει την καταβολή πληρωμών σε δυσαρεστημένους πρώην μετόχους του αμερικανικού παραρτήματός της, Regal, κατέληξε Cineworld, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή.

Η συμφωνία αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η αλυσίδα διαχείρισης κινηματογραφικών αιθουσών προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερα μετρητά.

Tον περασμένο Σεπτέμβριο δήλωσε ότι θα καταβάλει 170 εκατ. δολάρια σε μετόχους που είχαν δυσαρεστηθεί με την προσφορά ύψους τα 23 δολαρίων ανά μετοχή που πρόσφερε όταν εξαγόρασε τη Regal το 2017.

Η Cineworld, η οποία ανέλαβε ένα τεράστιο χρέος ως μέρος της συμφωνίας ύψους 3,6 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Regal, ανέφερε ότι έλαβε παράταση τριών μηνών για να καταβάλει τα υπόλοιπα 79,3 εκατ. δολάρια σε δόσεις έως τις 30 Ιουνίου.

Η δεύτερη μεγαλύτερη διαχειρίστρια κινηματογραφικών αιθουσών στον κόσμο, έχει εμπλακεί επίσης σε μια μακροχρόνια διαμάχη έπειτα από την αποτυχημένη συμφωνία με την καναδική Cineplex, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζημιές έως και 1,23 δισ. δολαρίων Καναδά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News