Business & Finance Παρασκευή 18/02/2022, 08:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Επίθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ 

Elon Musk: Επίθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ 

Για παρενόχληση στον ίδιο και στην Tesla κατηγόρησε την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο διευθύνων σύμβουλός της, Ίλον Μασκ, εξαιτίας της μακροχρόνιας έρευνας που διεξάγει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έρευνα αυτή είναι απόρροια της επικριτικής στάσης του Μασκ προς την αμερικανική κυβέρνηση. 

Η καταγγελία έγινε με μία επιστολή προς τον περιφερειακό δικαστή Άλισον Νέιθαν στο Μανχάταν, ο οποίος προήδρευσε σε έναν διακανονισμό του 2018, μετά από μία ανάρτηση του Μασκ στο Twitter, σχετικά με μία πιθανή εξαγορά της Tesla.

«Ο κ. Μασκ και η Tesla επιδιώκουν με σεβασμό μία διόρθωση» έγραψε ο Άλεξ Σπίρο, δικηγόρος του Μασκ και της Tesla. «Αρκετά έως εδώ».

Η SEC αρνήθηκε να σχολιάσει, ωστόσο ο Νέιθαν έδωσε εντολή στην επιτροπή να αντιδράσει μέχρι την 24η Φεβρουαρίου.

Η επιστολή της Πέμπτης κλιμακώνει τη διένεξη του Μασκ με τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς διερευνώνται οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και η μεταχείριση των εργαζομένων της Tesla από την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων και καταγγελιών για διακρίσεις.

Η επιστολή, έρχεται μετά την αποκάλυψη της Tesla στις 7 Φεβρουαρίου, ότι έλαβε μία κλήση από την επιτροπή σχετικά με τη συμμόρφωσή της, στο διακανονισμό του 2018.

Η SEC κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Μασκ τον Αύγουστο του 2018, μετά από ανάρτησή του στο Twitter, σύμφωνα με την οποία είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για το ενδεχόμενο να καταστήσει ιδιωτική την εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων του, με τιμή μετοχής στα 420 δολάρια. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε κάποια κίνηση εξαγοράς.

Η Tesla και ο Μασκ έκαναν ένα διακανονισμό συμφωνώντας για την καταβολή προστίμων 20 εκατομμυρίων δολαρίων, από την εταιρεία και τον ιδιοκτήτη της, ενώ οι δικηγόροι της Tesla θα διερευνούσαν μερικές από τις επικοινωνίες του Μασκ, συμπεριλαμβανομένων και αναρτήσεων στο Twitter, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία της τιμής των μετοχών της Tesla. Ο Μάσκ παραιτήθηκε επίσης από την προεδρία της Tesla.

H τελευταία κλήση προς κατάθεση εκδόθηκε στις 16 Νοεμβρίου, δέκα ημέρες μετά από το ερώτημα που έθεσε ο Μασκ στο Twitter, σχετικά με το αν έπρεπε να πωλήσει ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου του στην Tesla, προκαλώντας ένα ξεπούλημα μετοχών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ο φιλάνθρωπος E. Musk – Δώρισε μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολαρίων

Πόσα Bitcoin έχει η Tesla στα ταμεία της

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News