Business & Finance Πέμπτη 17/02/2022, 19:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deal στα stablecoins: 9 δισ. για συγχώνευση της Circle με SPAC

Deal στα stablecoins: 9 δισ. για συγχώνευση της Circle με SPAC

Αλλάζουν οι όροι του deal που σχεδίαζε η Circle Internet Financial, η οποία εκδίδει το stablecoin με σταθερή ισοτιμία με το αμερικανικό δολάριο, με την εταιρεία ειδικού σκοπού Concord Acquisition. Συγκεκριμένα, η Circle προγραμματίζει πια να καταβάλει το διπλάσιο ποσό από το αναμενόμενο για την συγχώνευσή της με την Concord, με το τίμημα να ανέρχεται στα 9 δισ. δολάρια.

Η ραγδαία αύξηση οφείλεται στην βελτίωση των οικονομικών προοπτικών της Circle, αλλά και την ανταγωνιστική θέση που έχει αποκτήσει. Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Circle, η αύξηση της αξίας του deal βασίζεται επίσης στην ανάπτυξη που έχει σημειώσει και την την διόγκωση του μεριδίου του συγκεκριμένου stablecoin.

Συγκεκριμένα, το USD Coin είναι αυτή τη στιγμή το πέμπτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, με την αξία της αγοράς να ξεπερνά τα 52 δισ. δολάρια. Αντίθετα, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η συμφωνία μεταξύ των δύο τον περασμένο Ιούλιο, η αξία της αγοράς έφτανε τα 25 δισ. δολάρια.

Ο πρόεδρος της Concord, που έχει διατελέσει και επικεφαλής της Barclays, Bob Diamond δήλωσε σχετικά: «η Circle είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, καινοτόμες και συναρπαστικές εταιρείες που έχουν υπάρξει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής σκηνής και θα αφήσει ιστορικό αντίκτυπο στο διεθνές οικονομικό σύστημα».

«Έσκασε» η φούσκα των SPAC

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες του 2021 και από την αρχή του έτους, φαίνεται πως η μόδα συγχώνευσης με εταιρείες ειδικού σκοπού έχει παρέλθει. Μάλιστα, πολλές από τις προγραμματισμένες συμφωνίες έχουν καταρρεύσει. Ωστόσο, το 2020 και το 2021 πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που επέλεξαν να συγχωνευθούν με εταιρείες ειδικού σκοπού, ώστε να μπουν στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μπράνσον: Στα «σκαριά» η πρώτη του SPAC στην Ευρώπη

Fitch: Πότε θα αποτελέσει συστημικό κίνδυνο η αποκεντρωμένη οικονομία

Η νέα γενιά εκατομμυριούχων από τα crypto

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News