Business & Finance Πέμπτη 17/02/2022, 15:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το «σπασικλάκι» που δημιούργησε ένα νέο επάγγελμα – Και πλέον βγάζει πολλά χρήματα

Το «σπασικλάκι» που δημιούργησε ένα νέο επάγγελμα – Και πλέον βγάζει πολλά χρήματα

Εάν ζητήσεις από κάποιον να φωτογραφίσει κάτι όμορφο, οι περισσότεροι θα επιλέξουν ένα τοπίο, ένα ωραίο κτίριο ή ένα έργο τέχνης. Για τη Laird Kay, όμως, η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς η ίδια θα διαλέξει ένα… αεροπλάνο.  

Πολλοί την περιγράφουν ως «σπασικλάκι» με τα αεροπλάνα, τα οποία «ερωτεύτηκε» όταν ήταν μικρό παιδί. Σήμερα, αυτό το πάθος έχει γίνει και επάγγελμά της, φωτογραφίζοντας αεροσκάφη και αναδεικνύοντας την ομορφιά τους. 

13 laird kay airplane photographer

17 laird kay airplane photographer

«Πάντα ήμουν σπασικλάκι με τα αεροπλάνα και πάντα μου άρεσε η φωτογραφία» τονίζει η ίδια, μιλώντας στο CNN. Το πρώτο αεροσκάφος που «αγάπησε» ήταν ένα Boeing 747. «Τότε επιτρεπόταν να μπεις και στο πιλοτήριο» θυμάται, ανακαλώντας τις παιδικές της αναμνήσεις. 

20 laird kay airplane photographer

Πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογράφιση αεροσκαφών, η Kay εργαζόταν ως σχεδιάστρια μπουκαλιών κρασιού για περίπου 12 χρόνια. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολούταν και με το πάθος της, το οποίο ασκούσε σε ερασιτεχνικό επίπεδο. 

15 laird kay airplane photographer

16 laird kay airplane photographer

Συνήθιζε να δημοσιεύει τις φωτογραφίες της στην πλατφόρμα του Tumblr. Το 2015, ωστόσο, έλαβε ένα email από τη Lufthansa. Και αμέσως άλλαξε η ζωή της. Η γερμανική εταιρεία τής ζήτησε να εργαστεί γι’ αυτήν. Έπρεπε να κάνει ορισμένες λήψεις για ένα Boeing, το οποίο θα ταξίδευε από το Σιάτλ στη Φρανκφούρτη. 

Αυτή ήταν η αρχή. «Ολοένα και περισσότερες αεροπορικές με έβρισκαν στα social media και με καλούσαν να κάνω φωτογραφίσεις» τονίζει η ίδια, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της είναι να «παρουσιάζει την ομορφιά των αεροπλάνων». 

05 laird kay airplane photographer

Απαθανατίζει οτιδήποτε σχετίζεται με τα αεροσκάφη. Από ιδιωτικά τζετ έως αεροδρόμια και εργοστάσια παραγωγής αεροπλάνων. «Φωτογραφίζεις το μεγαλείο των αεροσκαφών, αλλά εστιάζεις στις μικρές λεπτομέρειες» αναφέρει, σχετικά με τη δουλειά της. 

06 laird kay airplane photographer

* Oι φωτογραφίες προέρχονται από το portofolio της Laird Kay

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγόρασε ένα Boeing 747 για 1,2 ευρώ – Τι το έκανε

Air Yacht: Το πρώτο σκάφος που και πετάει και… πλέει στη θάλασσα

Θέλετε να αλλάξετε θέση στο αεροπλάνο; Καλύτερα να το ξανασκεφτείτε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News