Start Ups Τετάρτη 16/12/2020, 15:02
START UPS

Η ανταγωνίστρια της Uber στην Ευρώπη εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση

Η ανταγωνίστρια της Uber στην Ευρώπη εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση

Η εταιρεία διαμοιρασμού μετακινήσεων Bolt, η οποία με την παρουσία της στην Ευρώπη ανταγωνίζεται την ηγέτιδα στον εν λόγω κλάδο Uber, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι άντλησε 150 εκατ. ευρώ μέσω νέου γύρου χρηματοδότησης. 

Στο νέο γύρο συμμετείχαν τα hedge funds, D1 Capital Partners και Darsana Capital Partners, με την εταιρεία ωστόσο στην ανακοίνωσή της να μην δίνει λεπτομέρειες για το ποσό στο οποίο διαμορφώθηκε η αποτίμησή της, όπως όμως επισήμανε είναι υψηλότερη από το 1,7 δισ. ευρώ, που έφθασε τον Μάιο, μετά την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών.

Η εταιρεία με έδρα την Εσθονία, την οποία στηρίζουν η Daimler και η κινεζική επίσης εταιρεία ride-hailing, Didi Chuxing, θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να ενισχύσει στην πλατφόρμα της την ασφάλεια, μέσω της αναγνώρισης προσώπου και της εικονικής πραγματικότητας και επίσης θα τη βοηθήσουν να επεκταθεί στις επιχειρήσεις διαμοιρασμού μετακινήσεων, με την ενοικίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων και scooters, αλλά και στις υπηρεσίες διανομής φαγητού. 

«Το 2021 θέλουμε να καταστούμε ηγέτες του κλάδου, στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την ποιότητα της πλατφόρμας μας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο CEO της εταιρείας Μάρκους Βίλιγκ. 

Επί του παρόντος περί των 50 εκατ. κάνουν χρήση της πλατφόρμας της Bolt, σε 40 χώρες στην Ευρώπη και την Αφρική. 

«Στα σχέδιά μας είναι να λανσάρουμε περισσότερες καινοτόμες λύσεις, όπως η ταυτοποίηση προσώπου για τους οδηγούς, την αυτόματη παρακολούθηση ταξιδιού, τη χρήση μηχανικής εκμάθησης για την αποτροπή δυνητικών ατυχημάτων, όπως και να διασφαλίσουμε την υψηλότερη ποιότητα των υπηρεσιών μας για τους πελάτες μας», προσθέτει. 

Ο κλάδος διαμοιρασμού μετακινήσεων είναι από αυτούς που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορωνοϊού, με την Uber να αναφέρει για δύο διαδοχικά τρίμηνα μείωση εσόδων και συσσωρευμένες ζημίες ύψους 5,8 δισ. δολαρίων έως τώρα, από την αρχή του χρόνου. 

Αντίστοιχες πιέσεις δέθηκαν και τα έσοδα της Bolt εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις της τον Μάρτιο να γκρεμίζονται κατά 75%. 

Εντούτοις η εταιρεία δηλώνει ότι η χρονιά εκτυλίσσεται ικανοποιητικά, χάρη στην επένδυση σε νέες υπηρεσίες όπως τα scooters και η διανομή φαγητού. Στις αρχές του τρέχοντος μήνα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο ηλεκτρικού scooter και δεσμεύθηκε να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ για να εισχωρήσει σε νέες αγορές με το εν λόγω προϊόν. 

moneyreview με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News