Business & Finance Πέμπτη 17/02/2022, 10:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kyndryl: Συμφωνία με τη Nokia για αυτοματοποίηση των μονάδων παραγωγής

Kyndryl: Συμφωνία με τη Nokia για αυτοματοποίηση των μονάδων παραγωγής

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η δραστηριότητα της Kyndryl, εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες για υποδομές, μετά την απόσχισή της από την ΙΒΜ, καθώς έχει καταλήξει σε μια σειρά συμφωνιών με παρόχους cloud computing, όπως η Google της Alphabet και η Microsoft.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, ήρθε σε συμφωνία με τη Nokia προκειμένου να τη βοηθήσει στην αυτοματοποίηση των μονάδων παραγωγής της, με την τεχνολογία του cloud computing και την τεχνητή νοημοσύνη μέσω ασύρματων δικτύων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής πρακτικών της εταιρείας για όλο τον κόσμο, Πολ Σάβιλ, η απόσχιση από την IBM ήταν μια σημαντική κίνηση, επειδή ήταν δύσκολο να καταλήξει σε μεγάλες συνεργασίες με εταιρείες που θεωρούνται ανταγωνίστριες προς την IBM.

«Η ανακοίνωση για τη συνεργασία με τη Nokia είναι σημαντική για εμάς γιατί θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε τα δικά μας ιδιωτικά δίκτυα», είπε.

Τα ιδιωτικά δίκτυα 5G προσφέρουν συνδέσεις υψηλής ταχύτητας στις επιχειρήσεις, καθώς δεν μοιράζονται το εύρος ζώνης, καθιστώντας τα ιδανικά για την εφαρμογή τεχνολογιών όπως η μηχανική μάθηση, η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη.

Η Nokia, η οποία παρέχει εξοπλισμό τα δίκτυα 5G, έχει περισσότερους από 400 πελάτες και θέλει να επεκταθεί στους 4.000 επιχειρηματικούς πελάτες της Kyndryl.

«Η μεταποίηση είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά… υπολογίζουμε ότι υπάρχουν σχεδόν 10 εκατομμύρια εργοστασιακές εγκαταστάσεις, δήλωσε σε του ο Κρις Τζόνσον, επικεφαλής της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Nokia.

Η φινλανδική εταιρεία συνεργάζεται με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ δραστηριοποιείται στην αυτοματοποίηση ορυχείων, λιμένων και αιολικών πάρκων, σύμφωνα με τον Τζόνσον. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News