Business & Finance Τετάρτη 16/02/2022, 19:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγορά NFTs: Ξεπέρασε τα 40 δισ. δολάρια το 2021

Αγορά NFTs: Ξεπέρασε τα 40 δισ. δολάρια το 2021

Συναλλαγές αξίας σχεδόν 41 δισ. δολαρίων πραγματοποιήθηκαν σε marketplaces για NFTs και σχετικές πλατφόρμες, σύμφωνα με νέα έκθεση της Chainalysis, η οποία συνέλεξε δεδομένα από την αρχή του 2021 μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Στη νέα έκθεση διαφαίνεται μεταξύ άλλων ότι η μηνιαίες κινήσεις των χρηστών σε τέτοιου είδους πλατφόρμες αυξήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του έτους στην κεντρική και νότια Ασία, ενώ το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν περισσότερες στην δυτική Ευρώπη. Σε σταθερό επίπεδο παρέμεινε η κίνηση στην Βόρειο Αμερική, ανώ διακυμάνσεις μέσα στη χρονιά παρατηρήθηκαν στην Λατινική Αμερική, με ήπια αύξηση στα μέσα του 2021.

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν ολόκληρο το έτος οι συναλλαγές σε NFT marketplaces στην ανατολική Ευρώπη, στην Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Ασία και την Αφρική.

Αγορά NFTs: Ξεπέρασε τα 40 δισ. δολάρια το 2021-1

Τα NFTs έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή πέρυσι, ιδίως στον καλλιτεχνικό τομέα και αφότου διάσημα πρόσωπα, από την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Melania Trump μέχρι την Paris Hilton πούλησαν δικά τους ψηφιακά αντικείμενα σε μορφή NFT.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Dealroom, τα marketplaces για NFT αναπτύχθηκαν με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με κάθε άλλη ψηφιακή πλατφόρμα το 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealroom, τα marketplace συναλλαγών για NFT αναπτύχθηκαν με ρυθμό 2,650%, ξεπερνώντας βέβαια σε ρυθμό ανάπτυξης κάθε άλλο κλάδο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

To πρώτο NFT από ελληνικό τραγούδι

Θύμα της αγοράς crypto και το λευκό καπέλο της Μελάνια Τραμπ

NFTs: Το «outsider» που κέρδισε τα ψηφιακά marketplace το 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News