Business & Finance Τετάρτη 16/02/2022, 19:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Heineken: Θα ανέβουν οι τιμές της μπύρας – Πρωτοφανείς πληθωριστικές πιέσεις

Heineken: Θα ανέβουν οι τιμές της μπύρας – Πρωτοφανείς πληθωριστικές πιέσεις

Ανεξέλεγκτος είναι ο πληθωρισμός και κατά συνέπεια αναπόφευκτα θα αυξηθούν οι τιμές της μπύρας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Heineken, Dolf van den Brink. Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης ότι αυξάνεται και ο κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια, αφού ανακύπτουν συνεχώς εμπόδια στην παράδοση των μπουκαλιών σε μπαρ, εστιατόρια και σούπερ μάρκετ.

Όσον αφορά την αύξηση των τιμών, η Heineken, η οποία διαχειρίζεται και την Amstel αλλά και τον μηλίτη Strongbow, την αποδίδει στο υψηλότατο κόστος προμήθειας των απαραίτητων υλικών, αλλά και της ενέργειας.

«Τέτοιου είδους άνοδο του πληθωρισμού και των τιμών, δεν νομίζω πως έχουμε δει εδώ και μία γενιά», σημείωσε ο ίδιος. Παρόλα αυτά, καμία εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πόσο ακριβώς θα αυξηθεί το κόστος των προϊόντων τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Heineken εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι η αύξηση τιμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερη κατανάλωση, αφού οι καταναλωτές έχουν ήδη μειώσει τα έξοδά τους λόγω του αυξημένου κόστους ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021, η ολλανδική εταιρεία είχε εξαιρετικά καλές αποδόσεις, αφού η κατανάλωση αλκοόλ αυξήθηκε κατά τη διάρκεια των lockdowns. Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 11,3% στα 21,9 δισ. ευρώ το 2021, ενώ συγκεκριμένα οι πωλήσεις της μπύρας Heineken αυξήθηκαν κατά 17,4%. Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 80%. Ωστόσο, η εταιρεία προειδοποίησε πως το 2022 θα είναι αβέβαιο λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times, BBC

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η βανίλια κινδυνεύει να γίνει… αλμυρή

Ρωσο-ουκρανικό: Ελλοχεύει κρίση και στις τιμές τροφίμων

Γαλλία: Σε ιστορικό ρεκόρ οι εξαγωγές κρασιού και οινοπνευματωδών το 2021

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News