Business & Finance Τρίτη 15/02/2022, 08:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο φιλάνθρωπος E. Musk – Δώρισε μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολαρίων

Ο φιλάνθρωπος E. Musk – Δώρισε μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολαρίων

Μετοχές αξίας 5,7 δις. δολαρίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς δώρισε τον περασμένο Νοέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, βάσει κατάθεσης που υπέβαλε στη αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με την κατάθεση, στην οποία επισημαίνεται ότι οι κινήσεις έγιναν από ένα άγνωστο καταπίστευμα ενώ επίσης δεν αναφέρεται προς ποια ή ποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις κατευθύνθηκαν οι δωρεές, ο Έλον Μασκ το διάστημα μεταξύ 19 και 29 Νοεμβρίου δώρισε περισσότερες από 5 εκατ. μετοχές, με την αξία τους υπολογισμένη με τη μέση τιμή για το προαναφερόμενο διάστημα να ανέρχεται στα 5,7 δισ. δολάρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κίνηση αυτή έγινε το διάστημα κατά το οποίο είχε ανοίξει μια συζήτηση για την ανισότητα του πλούτου, με τον ίδιο να δηλώνει ότι εάν ο ΟΗΕ αποδείκνυε ότι μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση του επισιτιστικού προβλήματος στον κόσμο, δεν είχε πρόβλημα να δωρίσει μέρος της περιουσίας του.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μια μεγάλη δωρέα από μέρους του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, θα βοηθούσε στην ελάφρυνση των φορολογικών υποχρεώσεων του Μασκ, οι οποίες έχουν υπολογισθεί ότι ανέρχονται στα 10 δισ. δολάρια προς την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, εξαιτίας της εξάσκησης ενός ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού δικαιωμάτων προαίρεσης μεταξύ άλλων πέρυσι.

Μέσω του Ιδρύματος Μασκ, ο ισχυρός άνδρας της αμιγώς αμερικανικής ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας έχει προχωρήσει και έχει εξαγγείλει πλήθος δωρεών.

Προσφάτως προσέθεσε ένα νέο πρόσωπο στη σύνθεσή του και όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα που έχουν δεχθεί δωρεές, πρόκειται για τον Ιγκόρ Κουργκάνοφ, έναν επαγγελματία παίκτη του πόκερ ο οποίος έχει στραφεί στις φιλανθρωπίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ προς Elon Musk: Έτσι θα εξαλείψεις την πείνα με 6,6 δισ. δολάρια

Πόσους φόρους θα πληρώσει φέτος ο Έλον Μασκ;

Elon Musk: Το χρονοδιάγραμμα της πώλησης των μετοχών της Tesla αξίας 15,4 δισ. δολαρίων

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News